Interviu cu Garofiţa Popa, consilier judeţean

– D-na. Consilier, faceţi parte din comisia de buget-finanţe ocupând funcţia de vicepreşedinte. Care sunt responsabilităţile d-voastră în cadrul acestei comisii?

– În urma validării comisiilor, terminând Facultatea de Ştiinţe Economice, am fost propusă în comisia de buget-finanţe, comisie care este compusă din preşedinte, vicepreşedinte, secretar şi 2 membri. Toate responsabilităţile şi toate proiectele din Consiliul Judeţean trec prin comisia de buget-finanţe, deci este o comisie foarte importantă pentru că aici se discută toate proiectele de pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Judeţean, această comisie punându-şi “amprenta” asupra acestor proiecte.

„Cred că mi-am găsit locul în Consiliul Judeţean”

– Care sunt impresiile d-voastră după primele şedinţe de Consiliu Judeţean?

– Până acum au avut loc doar o şedinţă extraordinară şi una ordinară şi pot să spun că îmi place atmosfera din aceste şedinţe, mă simt bine şi cred că mi-am găsit locul în Consiliul Judeţean pentru că îl simt aproape de sufletul meu deoarece este ceea ce mi-am dorit să fac. Nu este aşa de uşor precum pare la o primă vedere pentru că toate lucrurile trebuie extrem de bine analizate şi, evident, primul criteriu este dacă ele sunt în beneficiul arădenilor, atât a celor care te-au votat, cât şi a celorlalţi care nu te-au votat. Fie că vorbim de drumuri sau de proiecte din domeniul sănătăţii trebuie să avem în vedere interesul cetăţenilor judeţului nostru, cât şi a celor care poate tranzitează această zonă a ţării şi dorim ca toate aceste servicii să fie cât mai moderne şi utile şi chiar dacă, aşa cum spuneam, este greu uneori, trebuie căutată soluţia cea mai bună.

– Cum este colaborarea d-voastră cu ceilalţi colegi din Consiliul Judeţean?

– Pe o parte din actualii mei colegi îi cunoşteam dinainte pentru că lucrând la Primăria Şiria aveam tangenţă cu o parte dintre ei, iar pe alţii îi cunoşteam pe plan politic, din întâlniri avute la nivelul judeţului Arad. Atmosfera este una de prietenie, de colegialitate şi de dorinţă de a face lucruri bune care să aducă prosperitate arădenilor.

„Nu îmi este uşor să mă ocup de atâtea activităţi”

– Cum reuşiţi să vă împărţiţi între activităţile din cadrul Consiliului Judeţean, a GAL-ului, dar şi a Primăriei Şiria?

– Să ştiţi că nu este uşor să ai atâtea activităţi, dar când le faci cu sufletul şi cu inima pentru comunitate reuşeşti, iar la cele enumerate de d-voastră vreau să adaug faptul că am şi un copil, un soţ, deci trebuie să-mi dedic timp şi familiei. Activitatea mea în cadrul Consiliului Judeţean se rezumă la participarea la lucrările comisiei din care fac parte şi la şedinţele acestui for, o dată sau de două ori pe săptămână, la Primăria Şiria sunt în fiecare zi între orele 8.00-12.00, iar la GAL de la 12.00 până la 4.00-5.00 după-masa, după care merg acasă ocupându-mă de familia mea.

– Sunteţi, totuşi, foarte tânără şi cu toate acestea vârsta nu v-a oprit să aveţi o viaţă împlinită. Care este “secretul” unei femei ca să ajungă, la fel ca d-voastră, cu atâtea realizări?

– Aşa este, sunt tânără, de curând am împlinit 29 de ani, nu este o ruşine să spun pentru că sunt mândră de vârsta mea. Prin muncă poţi să realizezi orice. De la vârsta de 19 ani am început să lucrez: înainte de a-mi întemeia o familie am lucrat ca ospătar, după aceea am lucrat la o firmă de încălţăminte, m-am căsătorit, iar după aceea am dat viaţă fiicei mele.

„Omului care face doar lucruri bune în viaţă, niciodată Dumnezeu nu-i va răsplăti cu rău”

Mai târziu am lucrat ca şi contabil primar la o firmă de lemn din Târnova, iar în paralel am muncit, cu jumătate de normă, şi ca director al Căminului Cultural din Şiria şi în acelaşi timp urmam şi cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din Arad. Munca împletită cu dragostea faţă de oamenii în mijlocul cărora trăieşti cred că constituie “secretul” de care pomeneaţi iar rezolvarea problemelor oamenilor şi ajutarea comunităţii îţi dau sentimentul de împlinire sufletească. Eu cred că omului care face doar lucruri bune în viaţă niciodată Dumnezeu nu-i va răsplăti cu rău.

– Ce planuri de viitor aveţi?

– Vreau să punem în funcţiune GAL-ul (Grupul de Acţiune Locală) ca oamenii să aibă încredere în noi pentru că aici oferim consultanţă tuturor celor care doresc să acceseze fonduri europene – chiar dacă suma acordată se ridică doar la 30.000-50.000 de euro, pentru omul de la ţară cred că este o sumă importantă cu care poate să-şi transpună în practică proiectul pe care îl are. Pe această cale îi îndemn pe cetăţenii din Podgoria Miniş – Măderat să vină la Căminul Cultural unde noi avem biroul pentru a-şi lua toate informaţiile necesare pentru accesarea fondurilor europene. Celelalte planuri sunt de a aspira cât mai sus, acolo unde vrea Dumnezeu, pentru că eu nu mi-am propus niciodată în viaţă să ajung acolo sau acolo, ci toate mi-au fost date, aşa cum spuneam, după cum face fiecare.

„Poporul român este un popor înţelept”

– Care este părerea d-voastră despre situaţia politică actuală şi ce mesaj

transmiteţi şirienilor cu ocazia referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu?

– În ceea ce priveşte referendumul eu cred că nu este un lucru bun ceea ce se întâmplă în România la momentul de faţă pentru că nu se poate ca o mână de oameni, şi mă refer la cei 253 de parlamentari, să pună preşedintele în faţa acestui referendum. De fapt, şi la celălalt referendum din 2007 poporul a votat în favoarea preşedintelui tot aşa cum poporul l-a ales şi în primul şi în al doilea mandat, fiind primul preşedinte care a reuşit să pună ţara pe o linie dreaptă şi România să meargă pe un făgaş normal. Este singurul preşedinte care a reuşit să ţină justiţia acolo unde îi este locul pentru că fără justiţie, fără un sistem de sănătate sau un sistem de învăţământ nu vom putea funcţiona ca un stat de drept. Mesajul meu pentru acest referendum este ca oamenii să nu meargă la vot pentru că nu trebuie să răspundem noi să mergem la vot pentru că asta e dorinţa a o mână de parlamentari care pun interesele personale mai presus de interesele românilor şi acest lucru s-a văzut clar de când au venit la guvernare. Eu cred că poporul român este un popor înţelept care a preluat lucrurile corecte de la televiziuni nu ceea ce doreau cei de acolo să transmită şi chiar dacă PNL-ul şi PSD-ul din 2004 sunt în opoziţie, nu aşa se face dreptate şi nu aşa se ajunge la putere ci doar prin muncă şi fapte, nu prin abuz.

– Ce mesaj transmiteţi şirienilor?

– Mesajul pe care vreau să-l transmit este de multă sănătate, înţelegere şi spor în toate.

print