– interviu cu primarul comunei Şiria, Valentin Bot

– D-le primar, la data apariţiei ziarului nostru este ultima zi de campanie electorală. Cum vi s-a părut această campanie?

– Din punctul meu de vedere şi al candidaţilor Mişcării Creştin-Liberale, atât a primarului cât şi a consilierilor locali, campania electorală a fost una curată şi decentă. Din păcate, ceilalţi, cei “roşii”, au făcut o campanie extraordinar de murdară şi de agresivă, asta datorită disperării şi lipsei de bun simţ şi lipsei de cultură ca şi oameni. Ei n-au ştiut decât să arunce cu mizerii în contracandidaţi şi pot să spun cetăţenilor că toate afirmaţiile pe care ei le-au făcut prin acele bileţele şi prin discursurile lor – ţinute mai mult între ei pentru că lumea nu a participat la spectacolele lor – nu sunt adevărate şi spun acest lucru cu mâna pe inimă. Sunt doar mizerii şi gunoaie aruncate împotriva mea ca şi primar şi împotriva oamenilor mei care îi am în Consiliul Local. Se vede munca noastră făcută în echipă şi atunci mă întreb, cum poţi să spui că nu s-a făcut nimic în comună? Când tot judeţul şi chiar toată ţara vede ce s-a realizat la Şiria, ei s-au prezentat în faţa cetăţenilor şi au spus că nu s-a făcut nimic or asta demonstrează cu prisosinţă că sunt nişte oameni negativişti, care nu acceptă în mod voit realitatea. Au venit în faţa oamenilor cu promisiuni fără acoperire, cu nişte lucruri care, pur şi simplu, nu se încadrează în legislaţia României, pentru că ei nu ştiu că un primar sau un consilier local trebuie să ţină cont de legile în vigoare în activitatea pe care o desfăşoară. Toată campania lor electorală s-a bazat pe minciună şi prin aruncarea cu noroi – la sensul figurat vorbind – în contracandidaţi.

– În schimb, d-voastră aţi continuat să folosiţi sloganul cunoscut atât de către şirieni cât şi de către locuitorii întregului judeţ Arad – “Fapte, nu vorbe”…

– Într-adevăr, am folosit acest slogan pentru că eu, de obicei, nu vorbesc mult ci îmi place să fac, iar pentru comuna Şiria am făcut tot ceea ce am putut eu face în cei 8 ani de când sunt primarul ei. Nici în continuare nu promit foarte mult dar voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă şi tot ceea ce trebuie să fac pentru cetăţenii comunei în care m-am născut, am crescut şi voi vieţui şi pe mai departe.

–  Susţinerea şirienilor faţă de d-voastră s-a văzut şi când aţi prezentat candidaţii Mişcării Creştin-Liberale pentru Consiliul Local…

– Aşa este, întreaga susţinere de care beneficiez din partea cetăţenilor comunei Şiria s-a văzut duminică în cadrul acelui minunat spectacol care a avut loc, un spectacol de calitate – aşa cum de altfel au fost şi toate celelalte – şi cum sunt toate lucrările pe care noi le-am făcut în comuna noastră. S-a văzut forţa şi unitatea candidaţilor Mişcării Creştin-Liberale atât la nivel local cât şi la nivel de judeţ, fiind prezenţi dl. Nicolae Ioţcu, candidatul MC-L la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi dl. Gheorghe Falcă, primarul în funcţie şi candidatul la un nou mandat din partea acestei formaţiuni la Primăria Municipiului Arad. Cu această ocazie vreau să le mulţumesc şirienilor pentru că sunt aproape de mine şi îi rog, încă o dată, să fie prezenţi într-un număr cât mai mare la vot, duminică, 10 iunie 2012, la aceste alegeri locale, scrutin la care trebuie aleşi oamenii care au făcut treabă. Noi, Mişcarea Creştin-Liberală – prin primar şi consilierii locali – considerăm că am făcut treabă în Şiria de aceea îi rog să fie prezenţi la vot şi să voteze toţi candidaţii Mişcării Creştin-Liberale, atât la funcţia de primar şi consilieri locali cât şi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi consilieri judeţeni. Avem nevoie de votul cetăţenilor pentru a demonstra că Şiria este în faţă, că în Şiria s-a făcut într-adevăr treabă, că Şiria va fi una din cele mai cunoscute comune din ţară, că Şiria face cu adevărat faţă şi parte din asociaţia celor mai frumoase comune din România. Datorită rezultatelor extraordinare pe care Şiria le are în acest moment, comuna noastră are nevoie de un reprezentant în Consiliul Judeţean Arad, are nevoie de un consilier judeţean care să suplimenteze valoarea comunei noastre pe plan judeţean şi această persoană pe care noi am propus-o nu putea fi altcineva decât d-na Garofiţa Popa – o persoană dinamică, cu experienţă dar şi cu dorinţă de afirmare în plan politic, o persoană cu multe calităţi, care este şi directorul Grupului de Acţiune Locală.

– Spuneaţi despre participarea în număr cât mai mare a cetăţenilor la vot. De ce credeţi că e important acest lucru?

– Eu cred că valoarea unei comune, într-o perioadă de 4 ani, se vede prin numărul de voturi pe care îl primeşte primarul şi consider acest număr un examen pe care îl dă edilul comunei în faţa întregului judeţ sau chiar a întregii ţări fiindcă rezultatele votului vor fi aduse la cunoştinţa tuturor cetăţenilor României. Eu cred că primarul Şiriei trebuie să aibă cât mai mulţi cetăţeni de partea lui pentru a demonstra că această comună reprezintă o forţă în sistemul naţional de administraţie publică locală. Eu sunt preşedintele filialei judeţene Arad a Asociaţiei Naţionale a Comunelor şi cred că la aceste alegeri locale trebuie să dovedesc că merit această funcţie, având cele mai multe voturi din partea şirienilor pentru a ocupa şi pe mai departe funcţia de primar a acestei frumoase comune.

– La finalul interviului nostru aţi dori să transmiteţi un mesaj locuitorilor comunei Şiria.

– Aş dori să le transmit să voteze cu înţelepciune, să se gândească la viitorul acestei comune, pentru că prin votul lor Şiria se poate dezvolta şi pe mai departe. Îi rog, aşa cum am mai spus, să vină în număr cât mai mare la aceste alegeri, să voteze o singură dată în “căsuţa” alocată Mişcării Creştin-Liberale pe fiecare buletin de vot – poziţia 1 la primar, poziţia 3 la consilierii locali, la preşedintele Consiliului Judeţean şi la consilierii judeţeni. Tuturor cetăţenilor le doresc multă sănătate şi să gândească pozitiv şi vizionar pentru această comună, readucându-le aminte că acum 8 ani m-au învestit şi onorat cu încrederea lor iar rezultatele muncii noastre – a întregii “familii” şiriene – se văd iar ele trebuie să continue. Vă mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă în cei 8 ani de zile, vă mulţumesc pentru că sunteţi aproape de mine şi vreau să vă spun că şi eu sunt aproape de d-voastră prin ceea ce am realizat în această perioadă. Dragi şirieni, votând MC-L, votaţi pentru prosperitatea şi bunăstarea comunei noastre, votaţi pentru continuitate!

– Vă mulţumesc.

Daniel Albu

print