Dialog cu Gheorghe Petru Neamţ, consilier PNL în cadrul Consiliului local Şiria

– De câţi ani sunteţi consilier local?

– Timp de 12 ani am ocupat funcţia de consilier local în cadrul Consiliului local Şiria, adică 3 mandate.

– Cum arăta Şiria acum 12 ani când d-voastră v-aţi început şirul mandatelor de consilier şi cum arată acum această comună?

– Nu se poate face o comparaţie între modul cum arăta comuna acum 12 ani şi cum arată acum, pentru că Şiria a cunoscut transformări spectaculoase, mai ales în ultimii 4 ani, fiind transpuse în practică proiecte de infrastructură la care acum 12 ani, locuitorii comunei nu îndrăzneau să viseze. Toate acestea au fost posibile datorită muncii în echipă, atât a părţii administrative cât şi Consiliului Local, împreună cu primarul Valentin Bot, precum şi a existenţei resurselor financiare. Chiar dacă am făcut parte dintre consilierii din opoziţie, am votat proiectele propuse care vizau lucrări de interes general pentru comună: asfaltarea străzilor, construirea noului corp de clădire la şcoala generală “Ioan Slavici”, construirea Centrului de permanenţă “I. T. Mera”, renovarea dispensarului, a căminului cultural, etc.

– De ce consideraţi că e bine să existe înţelegere în cadrul Consiliului Local?

– Pentru că divergenţele de opinii se pot rezolva prin discuţii concrete, punctuale, argumentate, părerile se pot armoniza şi, în final, se ajunge la un punct de vedere comun. De altfel în ultimii 4 ani consilierii locali dn comuna Şiria au format o adevărată echipă, fără culoare politică.

– Doriţi să mai candidaţi pentru un nou mandat de consilier?

– Da, mi-am anunţat candidatura pentru un nou mandat de consilier local în comuna Şiria din partea Partidului Naţional Liberal, dorindu-mi continuarea activităţii de consilier în folosul cetăţenilor.

– De la începutul activităţii d-voastră de consilier aţi reprezentat PNL-ul?

– Nu, la început am fost consilier din partea PSD dar cei din conducerea PSD Şiria au cerut ca în toate şedinţele de consiliu să fim împotriva proiectelor de hotărâre iniţiate de primar sau de către ceilalţi consilieri care nu erau din opoziţie, or eu nu am putut fi împotriva modernizării comunei, a asfaltării străzilor, pe scurt, a tot ceea ce s-a făcut. Eu cred că fie că facem parte din opoziţie sau că suntem de la putere, trebuie să avem un scop comun şi anume acela de a face lucruri bune pentru comunitatea locală şi ca un exemplu aş vrea să dau cazul d-lui Priescu, consilier al opoziţiei, care a avut propunerea de construire a Centrului de permanenţă “I. T. Mera”, propunere care s-a bucurat de votul pozitiv al întregului Consiliu Local şi care s-a materializat în realitate, în acest moment Centrul deservind întreaga zonă nu doar comuna Şiria. E firesc ca în campania electorală să sprijinim candidatul nostru pentru funcţia de primar şi pe cei care doresc să fie consilieri locali, dar după alegeri, indiferent cine va fi primar sau consilier local, atâta vreme cât se va avea în vedere interesul comunei va avea parte de sprijinul nostru. Deşi şedinţele de Consiliu Local sunt şedinţe publice la care poate participa oricare cetăţean de pe raza comunei, niciunul dintre contestatarii mei nu a venit măcar o dată să vadă ce se întâmplă acolo, iar aşa s-a ajuns la o marginalizare a mea în cadrul PSD de către persoane care, repet, nu au nici o experienţă în cadrul Consiliului Local. Acesta a fost motivul pentru care am decis să trec la organizaţia PNL Şiria, partid sub sigla căruia m-am decis să candidez pentru încă un mandat de consilier local.

– Cum aţi colaborat cu primarul Valentin Bot?

– Am avut o colaborare bună cu domnul primar.

– Ce credeţi că ar mai trebui făcut la Şiria în viitor?

– Lucrările de asfaltare începute ar trebui continuate şi finalizate, extinderea reţelelor de apă şi canalizare precum şi introducerea reţelei de gaz cred că sunt lucruri importante şi necesare oamenii din comuna noastră.

– Vă rog să transmiteţi un mesaj locuitorilor comunei Şiria.

– Tuturor locuitorilor comunei Şiria le doresc multă sănătate, toate cele bune şi să se prezinte la vot într-un număr cât mai mare şi să analizeze bine persoanele pe care le vor vota şi care le vor reprezenta interesele în următorii ani.

– Mulţumesc.

Daniel Albu

print