Interviu cu Viorel Buzdugan, viceprimarul comunei Şiria

–         Domnule viceprimar, în ce stadiu se află lucrările de înfrumuseţare a comunei Şiria?

–         Înfrumuseţarea comunei Şiria nu a început acum, ci este o acţiune care a fost începută demult. Ne-am ocupat de curăţenia de primăvară, am cosit iarba din parcuri, am curăţat frunzele şi crengile uscate care au rămas peste iarnă. Am început cu Mâsca, am continuat cu Galşa, iar acum suntem în parcul central din Şiria, lucrare pe care urmează să o finalizăm.

–         S-au implicat la această acţiune şi locuitorii comunei Şiria prin curăţenia făcută în faţa propriilor case?

–         Vreau chiar să subliniez că puţine sunt persoanele care au întârziat să-şi facă curăţenie în faţa casei şi sper ca toţi cei care nu au reuşit până acum să o facă, să înţeleagă că locuim într-o comună mare, frumoasă şi că este datoria lor de cetăţeni să contribuie la înfrumuseţarea ei. Şiria se află printre comunele cu cea mai frumoasă aşezare din judeţ şi concurează pentru titlul de cea mai frumoasă comună la nivel naţional.

–         Credeţi că va reuşi comuna Şiria să câştige acest titlu?

–         După părerea mea, titlul este ca şi câştigat. Spun asta deoarece cu toţii depunem eforturi mari ca să fie cât mai bine. Cu cât va fi comuna mai curată, cu atât vor creşte şansele ca noi să ieşim învingători.

–         Care este situaţia parcurilor din comună?

–         Iarba din parcuri este cosită şi adunată. Urmează să începem reamenajarea mobilierului stradal şi să completăm acolo unde lipsesc băncile, coşurile de gunoi sau unde acestea sunt deteriorate.

–         A existat o perioadă în care aţi tras un semnal de alarmă asupra vandalizării unor elemente de mobilier stradal, cum ar fi unele bănci sau coşuri de gunoi.

–         A existat o perioadă când ne-am confruntat cu probleme de acest gen, dar în ultimul timp s-au mai liniştit aceste acţiuni şi nu am mai întâmpinat astfel de neplăceri. Probabil că o parte din merite le au părinţii, care au început să-şi verifice copiii şi să se informeze despre acţiunile lor. Aş dori să atrag atenţia că persoanele care vor continua să vandalizeze bunurile comunei vor fi găsite şi toate proprietăţile distruse vor fi plătite de către vinovaţi, indiferent că au fost realizate de ei, sau că au participat doar ca şi complici. Sper ca persoanele care au astfel de gânduri sau experienţe anterioare să primească acest mesaj. Ei trebuie să îşi dea seama că tot ceea ce se face în comună este în folosul lor şi nu este nimic făcut inutil.

–         Aş vrea să vă întreb dacă au fost curăţate şanţurile?

–         Lucrările la şanţuri încă nu au fost finalizate. Am început să le curăţăm pe cele din centrul comunei şi urmează să continuăm cu celelalte. Cele din jurul şcolilor sunt curate, ele au fost curăţate la începutul anului şcolar şi sunt menţinute aşa cel puţin până la încheierea lui.

–         Cum v-aţi pregătit din punct de vedere administrativ, având în vedere că se apropie  campania electorală?

–          Noi ne pregătim încă din 2004 pentru această campanie electorală. Nu suntem genul de persoane care îşi fac campanie pe ultima sută de metri. Un lucru ca să fie bine făcut trebuie pregătit din timp, analizat şi făcut cu seriozitate. Cred că fiecare cetăţean a putut observa că se face treabă în comună, se lucrează indiferent că este campanie sau nu şi totul se face în folosul locuitorilor.

–         Intenţionaţi să candidaţi în continuare pentru funcţia de viceprimar? Vă doriţi să faceţi parte din aceeaşi echipă de administraţie?

–         Eu îmi doresc să continuăm ceea ce am început cu aceiaşi oameni, cu aceeaşi echipă, pentru a putea moderniza în continuare comuna Şiria, dar acest lucru nu depinde doar de noi. Noi ne-am făcut datoria, iar ceea ce urmează va fi decis de alegători. Vom şti după alegeri dacă munca noastră a fost apreciată şi dacă cetăţenii sunt mulţumiţi de noi şi ne oferă din nou încrederea pentru un nou mandat. Mi-ar face plăcere să fiu în continuare viceprimar alături de Valentin Bot.

–         Vă rog să transmiteţi un mesaj locuitorilor comunei Şiria.

–         Le urez tuturor să fie sănătoşi şi să aibă putere de muncă. Îi rog să fie mai înţelegători cu noi, deoarece le vrem doar binele. Îi aşteptăm la vot, deoarece este dreptul lor să îşi exprime opţiunea. Votul este foarte important pentru că prin el se alege primarul şi consilierii locali, iar astfel se poate asigura viitorul comunei.

–         Vă mulţumesc!

print