Interviu cu dl. Gheorghe Seculici, preşedintele PDL Arad

– Domnule preşedinte, alegerile locale şi generale se vor desfăşura, în mod aproape cert, în noiembrie 2012. Până atunci mai este peste un an, dar politicienii se agită de parcă alegerile ar fi peste o lună!

După cum bine ştim cu toţii, în precampanie şi în campania electorală, cele mai multe energii nu se duc spre muncă, ci spre lupta politică. S-a demonstrat. Anul 2012 ar fi fost pierdut din punct de vedere economic dacă am fi avut două campanii electorale. Îşi poate permite România să irosească încă un an într-o perioadă în care criza ameninţă din nou Europa şi lumea? Tocmai de aceea, pentru a pierde cât mai puţin timp cu competiţia politică şi pentru a ne dedica cât mai mult muncii, s-au comasat cele două alegeri.

– Şi atunci cum se explică ofensiva susţinută a opoziţiei pe toate fronturile?

Opoziţia nu are obiectul muncii. Este o ofensivă sterilă, fără nicio finalitate. Dimpotrivă, aş putea spune că oamenii s-au săturat de minciunile pe care politicienii din opoziţie le vehiculează prin presa scrisă şi televiziune. Propagandă ieftină şi populism de doi bani. Oamenii vor fapte, nu vorbe. S-a demonstrat cine e cu faptele şi cine e cu vorbele!

– E firesc ca cei de la putere să fie cu faptele şi opoziţia să fie cu vorbele!

Aşa este, dar să comparăm ce a făcut, de exemplu, guvernul Tăriceanu şi ce a făcut guvernul Boc. Liberalii lui Tăriceanu şi-au angajat clientela politică în mod masiv în instituţiile de stat şi au dat salarii mari, iar bugetul statului nu le-a făcut faţă. Aşa se explică faptul că, deşi economia a avut o creştere de 8,3%, deficitul bugetar a fost de 5,4 miliarde euro în anul electoral 2008. Aşadar, cum a gestionat guvernul Tăriceanu banii statului care, la urma urmei, sunt banii cetăţenilor? I-a gestionat ca cel mai prost gospodar.

– Dar nici măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc n-au fost pe placul  românilor.

Astăzi se dovedeşte că acele măsuri au fost absolut obligatorii. Uitaţi-vă ce se petrece în Europa. Multe ţări au datorii care depăşesc venitul bugetar anual al statului. Grecia este aproape de faliment, iar Irlanda, Portugalia, Italia sau Spania au datorii imense. Şi asta datorită unei politici bugetare greşite. Dacă ar fi rămas la putere guvernul Tăriceanu cu politica lui de risipă a banilor, astăzi România ar fi în pragul falimentului. După cum bine ştim cu toţii, toate ţările UE au luat măsurile de austeritate pe care România le-a luat acum un an şi jumătate. E bine să deschidem ochii şi să vedem ce se petrece în lume.

– Dar PDL a pierdut multe procente în sondaje pentru că oamenii se uită la ce au în pungă şi nu judecă după criterii economice.

Este adevărat. Am pierdut multe procente, dar am salvat ţara de la dezastru şi am pus-o pe un drum bun. România este o ţară stabilă şi asta ridică gradul de încredere al investitorilor. Mai mult, România a început să aloce tot mai mulţi bani de la buget pentru investiţii. Paradoxal este că guvernul Boc a dat mult mai mulţi bani la investiţii, deşi ţara era în criză, spre deosebire de guvernul liberal al lui Tăriceanu care a alocat aproape toţi banii pentru consum. Vă dau un singur exemplu: guvernul Tăriceanu a construit 4 kilometri de autostradă, în timp ce guvernul Boc a construit de 20 de ori mai mult.

– Toată problema este cum va aprecia electoratul strădaniile guvernului Boc de a pune România pe picioare. Dacă electoratul nu apreciază eforturile PDL, veţi pierde alegerile.

Vă asigur că tot mai mulţi oameni înţeleg ceea ce se întâmplă în România şi în lume. Văd şi ei ce se petrece în alte ţări, văd şi ei cu ce probleme se confruntă grecii, italienii, spaniolii şi alţii şi încep să înţeleagă că politica pe care a impus-o guvernul Boc a fost una realistă, pragmatică şi necesară. Mai mult, în funcţie de cum va creşte economia, vor creşte şi salariile şi pensiile românilor. Chiar în perioadă de criză, s-au realizat multe lucruri pentru oameni, iar aceste realizări se văd, nu trebuie să faci propagandă ieftină, oamenii nu mai apleacă urechea la vorbe, ci se uită fapte.

– Să luăm cazul concret: Şiria. Cu ce se poate lăuda puterea locală în Şiria?

– S-au asfaltat peste 20 kilometri de străzi în Şiria, Galşa şi Mâsca; s-a înfiinţat centrul pentru asigurarea permanenţei medicale; s-au amenajat două parcuri: în Galşa şi Mâsca; s-a construit Monumentul Eroilor; s-a construit o staţie de epurare şi s-au amenajat trei kilometri de canalizare; s-a modernizat şi reabilitat Căminul Cultural din Şiria; s-a dat în folosinţă o nouă grădiniţă la Galşa; s-a modernizat baza sportivă; s-a reabilitat Grădiniţa Nr.1 din Şiria; s-a construit o bază sportivă la Şcoala Generală Şiria; s-a închis groapa de gunoi; s-au pietruit toate străzile şi sunt pregătite pentru asfaltare.

– Ştiţi ceva şi de proiecte de viitor pentru Şiria?

– Se va continua asfaltarea în comună astfel încât în următorii doi-trei ani toate străzile să fie asfaltate; se va introduce gazul metan în 2012; se va extinde reţeaua de apă şi canalizare în toată comuna; se va reabilita şi moderniza Căminul Cultural Galşa; se va construi o capelă la cimitirul din Şiria; se va face reparaţie capitală la dispensarul din Şiria; se va construi o sală mică de sport la Şcoala din Galşa; se va înfiinţa un centru de documentare şi informare; se vor moderniza Parcul Central din Şiria, Şcoala Generală din Galşa şi Centru Civic din Şiria.

– Una peste alta, credeţi că oamenii vor opta din nou pentru un primar PDL?

Oamenii ştiu, mai ales în localităţile mai mici, cine poate să facă ceva pentru ei şi cine umblă cu vorbele şi nu face nimic. Oamenii se cunosc acolo foarte bine şi nu pot fi duşi cu vorba. Să adăugăm şi faptul că conducerea judeţeană a PDL a fost şi va fi tot timpul alături de membrii săi şi îi va sprijini pentru a realiza ceva pentru oameni. Am dovedit-o până acum şi o vom dovedi şi în viitor.

print

Comments are closed.