Dialog cu Dorin Brădean, consilier local în cadrul CL Șiria

– Cu ce gânduri ați pornit la drum în urmă cu 10 ani?
– Gândul nostru a fost acela de a schimba fața comunei Șiria. Ne-am unit forțele pentru a aduce un suflu nou și pentru a schimba ceva. Vedeam alte localități sau comune care evoluau, iar la Șiria nu se schimba nimic. Astfel am hotărât că trebuie și la noi în comună să mișcăm ceva.
– Cum vă priveau localnicii la început?
– La început localnicii au fost sceptici. Nu realizau schimbările care se pot face și nu ne înțelegeau. Noi ne doream să facem ceva pentru oameni, pentru întreaga comunitate. Însă acum lucrurile s-au schimbat și eu zic că am reușit să câștigăm încredere localnicilor. Ei sunt aceia care își pot da cu părerea. Noi vorbim, dar oamenii sunt cei care trebuie să fie mulțumiți de munca noastră.
– Cât de mult s-a schimbat Șiria în acești ani?
– Întreaga comună Șiria s-a schimbat foarte mult, radical aș putea spune.
– Cum a fost colaborarea în cadrul Consiliului Local?
– Privind în urmă, pot să spun că relaţia dintre noi a fost una bună. Cu discuții aprinse, cu bune și cu rele, însă cele mai importante sunt rezultatele. Fiecare consilier și-a spus punctul de vedere, am discutat problemele existente și în cele din urmă am ajuns de fiecare dată la un punct comun benefic pentru Șiria. Fiecare dintre noi ne-am dorit să facem o treabă bună, ne-am implicat, însă domnul primar, Valentin Bot, a fost cel care le-a dus pe toate la bun sfârșit.
– În opinia dumneavoastră, care este cea mai importantă investiție realizată în comuna Șiria?
– Toate sunt extrem de importante și toate erau necesare, pornind de la investițiile la școli, căminele culturale, asfaltarea străzilor și până la canalizare și introducerea gazului metan.

print