Dialog cu Iulian Dimitrie Botezatu, preotul paroh al Bisericii Ortodoxe Şiria

– Cu ocazia sărbătorii Naşterii Mântuitorului au avut loc mai multe manifestări pe toată raza comunei Şiria.

– Aşa este. Sunt lucruri deosebite legate de sărbătoarea Naşterii Domnului, sărbătoare care ne invită să fim mai buni. Prin organizarea acestor manifestări s-a dovedită încă o dată că domnul primar este interesat şi de această latură spirituală. Este un mare lucru că dânsul se implică într-un mod activ, într-un mod deosebit la bunul mers al comunităţii.  Toţi oamenii din comună trebuie să vadă lucrurile pe care le face primarul nostru şi să-l urmeze ca exemplu.

– Cum a fost pentru dumneavoastră anul 2011?

– Eu spun că a fost un an destul de greu din toate punctele de vedere. Nu trebuie să uităm că Dumnezeu are grijă de noi şi trebuie să facem tot ce ne stă în putere, fie că e vorba de preot, de primar sau de orice om ca să ne fie mai bine în viitor.

– Ce aşteptări aveţi de la anul 2012?

– Eu cred că va fi un an plin de provocări, fie că vorbim de starea materială sau de cea spirituală, însă trebuie să încercăm să îl facem mai bun, noi să fim mai buni, să fim mai iertători şi mai înţelegători unii cu ceilalţi. Unul dintre scriitorii bisericeşti, Sfântul Iustin Martirul, spunea că “cea mai mare pedeapsă este să nu mai vezi binele”. Eu cred că este necesar să căutăm să vedem binele, să-l urmăm şi să trăim aşa cum vrea Dumnezeu.

– Ce aşteptaţi de la primarul comunei în anul viitor?

– Să fie la fel ca şi până acum alături de noi, să fie alături de cei nevoiaşi, de cei aflaţi în situaţii mai delicate şi să urmărească şi dânsul binele, la fel ca noi toţi, aşa cum, repet, a făcut-o şi până acum.

– Vă rog să transmiteţi un mesaj locuitorilor comunei Şiria şi vecinilor dumneavoastră.

– Le doresc locuitorilor comunei Şiria ca Dumnezeu să-i binecuvânteze, să-i ajute, să aibă parte de un An Nou binecuvântat alături de cei dragi, să se bucure împreună cu ei, să încerce să uite tot cea a fost rău, să vină la biserică şi să plecăm împreună spre drumul luminii care ni-l propune Dumnezeu. Vecinilor mei le doresc să fie sănătoşi şi binecuvântaţi de Dumnezeu.

print