Interviu cu Camelia Păcurar, consilier local în cadrul Consiliului Local Şiria

– Având în vedere că vă aflaţi la primul mandat de consilier în cadrul Consiliului Local Şiria, aş vrea să vă întreb cum v-aţi acomodat şi care este relaţia cu ceilalţi consilieri?
– Chiar dacă sunt la primul mandat de consilier în cadrul Consiliului Local Siria, având în vedere faptul că sunt o persoană adaptabilă şi comunicativă, dar şi pentru că noii mei colegi consilieri sunt nişte oameni deosebiţi, m-am acomodat repede şi foarte bine.
– Din ce comisie faceţi parte şi care sunt atribuţiile dumneavoastră în cadrul acestei comisii?
– Fac parte alături de domnii consilieri Stoiconi Laurenţiu, Petica Valentin, Brădean Dorin şi Potre Florin din comisia 1 – agricultură, activităţi economico-financiare, amenajarea teritoriului şi urbanism. Atribuţiile noastre sunt legate de punerea în discuţie a anumitor probleme din aceste ramuri şi aprobarea după caz a necesitaţilor.
– Care sunt planurile dumneavoastră pentru anul 2013 din funcţia pe care o ocupaţi?
– Planurile noastre pentru anul 2013 sunt multe şi vă enumăr câteva: asfaltarea a 10 km de străzi din localităţile Şiria şi Galşa, întreţinerea drumului către Cetatea Şiria, amenajarea şi modernizarea de drumuri agricole de exploataţie, modernizarea drumului care traversează comună Şiria, construirea centurii ocolitoare a localităţii Şiria, amenajarea parcului din localitatea Şiria, amenajarea unui teren de sport în localitatea Galşa.

„Şirienii mi se adresează cu diferite probleme”

– Care consideraţi că sunt priorităţile comunei Şiria în momentul de faţă?
– Fiecare problemă pe care o ridică cetăţenii comunei Siria reprezintă o prioritate, depinde din ce unghi privim problema respectivă, dar introducerea gazului şi continuarea asfaltării străzilor ar fi două dintre probleme.
– Care este relaţia dumneavoastră cu şirienii? Vin aceştia la dumneavoastră pentru a ridica anumite probleme?
– Da, şirienii mi se adresează cu diferite probleme, mai ales ca la societatea pe care o conduc sunt angajaţi o părticică din locuitorii acestei comune şi le ascult doleanţele destul de des.
– Ce părere aveţi despre investiţiile realizate în comună Şiria în anul 2012? Aţi realizat tot ceea ce v-aţi propus?
– O parte a anului 2012 am prins-o şi eu la cârma Consiliului Local alături de colegii mei şi pot să spun că s-au realizat toate obiectivele propuse.
– Cum este colaborarea cu primarul comunei Şiria, Valentin Bot?
– Colaborarea cu domnul Primar Valentin Bot este bună. Dumnealui este o persoană energică, organizată, puternică, cu multă putere de muncă şi o dorinţă nemărginită de a avea această „fiică” a dânsului , localitatea Siria, asemeni unei flori.

„Sunt interesată să creez noi locuri de muncă”

– Care ar fi strategia dumneavoastră pentru atragerea investitorilor şi pentru crearea de noi locuri de muncă?
– În primul rând sunt interesată să creez noi locuri de muncă ceea ce se va şi întâmpla începând cu luna mai, deoarece am demarat procedura de achiziţionare a unor utilaje care vor necesita crearea a minimum cinci locuri de muncă. În această perioadă este foarte greu să atragi investitorii. Multe societăţi şi-au închis porţile sau au micşorat drastic producţia, dar asta nu înseamnă că nu vom face tot posibilul.
– Având în vedere că sunteţi administratorul unei importante societăţi din Şiria, ce sfaturi aţi da tinerilor care doresc să înceapă o afacere?
– Sfatul meu cel mai important este să aibă curaj şi să nu le fie teamă de nou. La acest capitol am avut mult de lucrat când am început afacerea noastră.
– Ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Şiria?
– Să aibă încredere ca şi până acum în echipa noastră. Le doresc multă sănătate, înţelepciune, noroc şi fericire.

print