Interviu cu Samirel Crişan, consilier PDL în cadrul Consiliului Local Şiria

– Având în vedere că ne aflăm la final de an, aş vrea să faceţi un bilanţ al anului care se va încheia, din postura de consilier local al comunei Şiria.
– Din punctul meu de vedere, aş putea spune că anul 2012 a fost un an bun, dar se putea şi mai bine. Din cauza actualei guvernări USL noi am pierdut aproximativ 20 de kilometrii de străzi asfaltate, proiect aprobat, dar blocat financiar. Cu alte cuvinte, banii pe care noi trebuia să îi primim pentru asfaltarea a 20 de kilometrii de străzi din comuna Şiria, au fost blocaţi. Aceasta este una dintre cele mai dureroase probleme cu care ne-am confruntat în acest an. Totuşi, realizările în anul 2012 au fost destul de multe pentru comunitatea noastră şi vor continua şi în anul următor.

„Arădenii au de suferit din cauza disputelor politice”

– Care credeţi că este motivul pentru care au fost blocate aceste proiecte?
– Părerea mea este că banii au fost trimişi în alte părţi, având în vedere că judeţul Arad a susţinut mereu Partidul Democrat Liberal. Cu toţii cunoaştem situaţia drumului Arad – Şiria care este sub orice critică, proiect aprobat pe PNDI, finanţarea fiind oprită. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la pasajele de la centura Aradului. Acest proiect a fost întocmit de PDL şi oprit de cei de la USL, tocmai pentru a nu fi o realizare în bilanţul guvernării PDL. Din păcate, arădenii au de suferit din cauza acestor dispute politice. Este evident faptul că blocarea finanţărilor în judeţul Arad se datorează coloraturii politice din judeţul nostru. Tot în cadrul acestor proiecte, noi am fi beneficiat de o centură a localităţii Şiria şi de 20 de kilometrii de străzi asfaltate, investiţii care, aşa cum vă spuneam, deocamdată sunt blocate.

„Ne bazăm pe deputatul Eusebiu Pistru”

– Cum comentaţi rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie?
– Scorul alegerilor parlamentare din 9 decembrie a fost unul benefic pentru Şiria, având în vedere că domnul Eusebiu Pistru, candidat din partea Alianţei România Dreaptă, a fost desemnat deputat pe Colegiul V, de care aparţine şi comuna noastră. Din păcate, nu avem şi un senator din partea alianţei, dar ne bazăm pe domnul deputat, care a fost mereu alături de comuna noastră. Este un om capabil şi sunt convins că va demonstra că locul dânsului se află în Parlamentul României. Într-adevăr, populaţia a votat foarte mult Uniunea Social Liberală, dar în următoarea perioadă oamenii vor vedea cât de mult vor creşte taxele şi impozitele din cauza celor aflaţi acum la putere. Creşterea acestor taxe va avea un impact negativ mai mare decât măsurile de austeritate luate de PDL pentru a putea ţine criza în frâu.
– Cum credeţi că vă va ajuta deputatul Eusebiu Pistru din postura de deputat pe Colegiul V?
– Deputatul Eusebiu Pistru ştie foarte bine ce are de făcut în Parlamentul României şi, ca de fiecare dată, va fi alături de noi. Comuna Şiria a avut o colaborare foarte bună cu dumnealui. Ne-a sprijinit cu tot ceea ce i-a stat în putinţă şi a fost alături de noi, iar această colaborare va continua. Şirienii au aşteptări mari de la deputatul Eusebiu Pistru şi sunt convins că nu ne va dezamăgi.

„Lucrările la Căminul Cultural din Mâsca sunt aproape de final”

– În ce stadiu se află lucrările la Căminul Cultural din Mâsca?
– Lucrările la Căminul Cultural din Mâsca sunt aproape de final. Renovarea şi amenajarea acestui cămin au decurs foarte bine, este vorba despre lucrări reuşite şi de foarte bună calitate. Din păcate, tot timpul există persoane care contestă munca depusă de administraţia locală, în folosul comunităţii, dar astfel de persoane au tot timpul ceva de obiectat şi sunt nemulţumite oricât de mult ne-am strădui. Doar cine nu vrea, nu vede realizările care s-au făcut în Şiria şi cât de mult a evoluat această comună.
– Care este situaţia la cele mai importante lucrări de pe raza comunei Şiria şi mă refer la introducerea gazului, asfaltarea străzilor şi introducerea apei?
– Într-adevăr, lucrările prioritare pentru comuna Şiria sunt introducerea gazului, a apei, realizarea canalizării şi asfaltarea străzilor. În ceea ce priveşte gazul, acesta se află la intrarea în Mâsca, iar anul viitor vom finaliza această investiţie. Aşa cum i-am obişnuit pe locuitorii comunei, administraţia locală nu se opreşte aici, iar lucrările şi investiţiile vor continua. După cum se poate observa, în momentul de faţă lucrăm şi la Căminul Cultural, unde va fi realizată o terasă de vară. În limita banilor, vom continua investiţiile şi proiectele, dar avem speranţa că cei aflaţi acum la putere ne vor sprijini, la fel cum au făcut şi cei dinainte. Noi avem mari aşteptări de la noul Guvern, având în vedere că promisiunile au fost multe şi destul de îndrăzneţe. Rămâne de văzut în ce măsura se vor ţine de cuvânt.
– Administraţia locală a comunei Şiria a organizat, de curând, un concert de colinde cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Cum s-a desfăşurat acest eveniment deosebit?
– Concertul de colinde a fost foarte reuşit. Au participat foarte mulţi localnici şi atmosfera a fost frumoasă. Am primit numeroşi colindători, aceştia interpretând cântece şi colinde de Crăciun care ne-au introdus în atmosfera atât de frumoasă a Sărbătorilor. Toţi cei prezenţi au apreciat şi au aplaudat îndelung prestaţia celor de pe scenă. Administraţia publică locală a comunei Şiria are obiceiul de organiza spectacole şi manifestări reuşite pentru localnici. Acestea sunt foarte apreciate de către şirieni, iar ca dovadă avem numărul mare de oameni care participă de fiecare dată la aceste evenimente.

print