– Care este situaţia clubului în momentul de faţă?
– Situaţia este una bună, chiar ne-am făcut deja un plan pentru anul 2013. Am început deja să aplicăm această strategie, având o echipă tânără, un lot mai numeros şi trei-patru grupe de copii. O dată cu venirea la acest club am declarat că una dintre dorinţele cele mai puternice este crearea unui centru de copii, iar acum pot spune că am reuşit. Avem 50-60 de copii, în diferite grupe, iar echipa mare este formată din tineri cu media de vârstă cuprinsă între 21-22 de ani. Sperăm ca din retur să ne revenim după pregătirea de iarnă, care s-a făcut, pentru prima oară ca la carte. Urmează şi un cantonament, care este deja planificat, dar încă nu ştim locaţia acestuia. Avem un lot numeros, iar antrenorii vor definitiva echipa şi vor hotărî cine rămâne şi cine pleacă, înainte de cantonament.

– Ce se va întâmpla cu cei care pleacă?
– Cei care pleacă primesc liber să se înscrie la alte echipe.

– V-aţi gândit să faceţi achiziţii din exterior?
– Deja am dus în probe aproximativ 12 jucători, toţi cuprinşi între 20-22 de ani, aleşi de antrenori, care au mână liberă.

– Ce trebuie să facă copiii care doresc să se înscrie la club?
– Aşa cum am spus mereu, părinţii trebuie să se gândească din timp dacă doresc să îşi aducă copiii la fotbal de pe la 6-7 ani. Prin sport copiii mai uită de calculator şi pot să facă performanţă. După ce ajung la un anumit nivel pot să meargă mai departe, pentru că şi noi ne mândrim cu ei.

„Avem sportivi din Pâncota, Măderat, Şiria, Mâsca şi Galşa”

– Cum au fost constituite grupele?
– Am fost prin şcoli şi am discutat cu elevii. Am fost şi la Pâncota, de unde avem deja 6-7 potenţiali membrii, de la Măderat avem 4, restul sunt din Şiria, Mâsca şi Galşa. Am încercat să aducem membrii din zonă, ca să le fie mai uşor.

– Unde se antrenează copiii?
– Copiii se antrenează pe terenul de fotbal de la noi. Grupa de juniori, după echipa I, se antrenează de trei ori pe săptămână, iar ceilalţi sportivi vor începe din februarie, probabil din 20. Grupele sunt împărţite pe vârstă.

– Vă bucuraţi de sprijin din partea şirienilor?
– Singurul sprijin din partea şirienilor este acela de fi alături de noi la fiecare meci. În afară de mine, domnul Cristea şi domnul primar, nu ne ajută nimeni cu nimic, din punct de vedere financiar. Eu trebuie să duc copiii de la Pâncota, îi duc cu maşina personală, la fel şi la Măderat şi ne-ar fi de mare ajutor dacă ne-ar mai ajuta cineva, deoarece atunci când am probleme nu are cine să ducă copiii. La meciuri mai vin suporterii, dar nu în număr foarte mare. Sperăm ca, odată cu rezultatele bune, să vină şi suporterii în număr mai mare.

– Primarul este un suporter al clubului?
– Da, domnul primar vine la fiecare meci şi uneori la antrenamente. Nimic nu mişcă aici fără ca el să ştie. Desigur, avem o ierarhie exactă, suntem foarte bine organizaţi.

– Ce mesaj transmiteţi şirienilor?
– Şirienilor le transmit să vină spre echipă, să ne ajute cum pot. Avem o bază sportiva foarte modernă datorită domnului primar şi ar fi păcat să nu se îndrepte spre noi. De asemenea, le transmit să trimită copiii la sport, iar noi îi aşteptăm cu drag.

print