Interviu cu Adrian Neag, consilier PD-L şi preşedintele CS “Şiriana” Şiria

– Ce a însemnat pentru Şiria inaugurarea stadionul şi, implicit, a nocturnei?

– Am făcut această inaugurare a terenului pentru că am terminat lucrările la acest stadion, o investiţie care a costat aproximativ 5 miliarde de lei. A fost un bun prilej ca acest eveniment să se desfăşoare şi din pricina faptul că „Şiriana” Şiria a promovat în Liga a IV-a şi acum, aproape de începerea noii ediţii de campionat, am vrut să finalizăm acest teren pe care echipa noastră va juca meciurile de acasă. Promovarea echipei noastre locale reprezintă o mare satisfacţie pentru fiecare şirian. Pe această cale aş vrea să mulţumesc d-lui primar Bot, Consiliului local, tuturor angajaţilor din Primărie pentru sprijinul acordat echipei noastre în realizarea acestei performanţe precum şi staff-ului tehnic de la conducerea echipei, antrenorul Şold, antrenorul secund Ionaşcu, precum şi componenţilor lotului condus de căpitanul Lăzărescu, pentru efortul depus şi rezultatul meritoriu obţinut. Acest obiectiv a fost unul dintre priorităţile noastre importante. Unul din primele lucruri care le-am făcut imediat după alegeri a fost să plec alături de dl. primar la Bucureşti pentru a depune proiectul pentru acest stadion şi iată, că astăzi el este finalizat şi arată foarte bine.

– Sunteţi şi preşedintele clubului, deci unul dintre principalii “vinovaţi”, cu ghilimelele de rigoare, pentru performanţele echipei.

– Da, sunt preşedintele acesti club şi una dintre primele măsuri pe care le-am luat în această funcţie a fost aceea de a căuta să aduc la echipă jucători, antrenor şi apoi performanţele au început să apară.

– Ce şanse credeţi că are echipa „Şiriana” în această ediţie de campionat?

– Având un lot îmbunătăţit faţă de cel de anul trecut, beneficiind de acest teren minunat şi condiţiile aferente, eu cred că vom termina campionatul între primele 10 echipe.

– Pe lângă proiectele menţionate legate de teren şi de nocturnă, la ce alte proiecte aţi mai participat din postura d-voastră de consilier local?

– În cadrul Consiliului  local eu mă ocup de partea cultural-sportivă şi mă implic activ în tot ceea ce ţine de acest domeniu. În ceea ce priveşte alte domenii, sunt de acord cu toate iniţiativele avute de domnul primar.

– Faceţi parte din Consiliul local de 4 ani. În aceşti ani s-a schimbat “faţa” Şiriei?

– Da, foarte mult, încă din momentul în care dl. Bot a ajuns primar, lucrurile au început să se schimbe. Dacă înainte Şiria era o comună “moartă” din punct de vedere economic, social, cultural, sportiv, încetul cu încetul comuna a început să prindă viaţă. În trecut, datorită infrastructurii nereparate de zeci de ani, era un coşmar să intri cu maşina pe străzi. Astăzi ele sunt reparate, drumurile sunt asfaltate sau cel puţin pietruite. O dată cu venirea domnului primar la conducerea comunei lucrurile s-au schimbat radical. Oricine poate să confirme acest lucru, iar cei care îl contestă o fac din rea voinţă.

– Care credeţi că este cea mai importantă investiţie făcută în ultimii 4 ani în Şiria?

– Nu pot să spun că o investiţie a fost mai importantă decât alta. Toate sunt importante şi benefice pentru comuna noastră, dar printre cele mai relevante au fost cele legate de introducerea reţelei de apă şi cea de asfaltare a străzilor. În curând se va introduce şi gazul, cu alte cuvinte toate investiţiile sunt extrem de importante.

– Anul viitor este un an electoral. Doriţi să mai candidaţi pentru un post de consilier local? Ce şanse credeţi că mai are primarul Valentin Bot pentru un nou mandat în fruntea comunei?

– Încă nu m-am decis dacă voi mai candida pentru postul de consilier local. În ceea ce îl priveşte pe dl. primar nu cred că va avea contracandidat pentru că dânsul s-a implicat activ în viaţa localităţii şi rezultatele mandatului său se văd cu ochiul liber. Nu puţine au fost serile când domnul primar venea la mine şi mergeam împreuna prin comună pentru a vedea câte becuri funcţionează. Pot spune că primarul nostru pune interesul comunei mai presus de orice.

– Care este relaţia dintre d-voastră, consilierul  Neag şi primarul Valentin Bot?

– Noi ne cunoaştem de mult timp şi eu zic că avem o relaţie foarte bună, atât în plan profesional cât şi în plan personal.

– Care este prioritatea Primăriei Şiria în următoarea perioadă?

– Primăria şi Consiliul Local au ca prioritate lucrările de introducere a gazului metan, cele legate de extinderea reţelei de canalizare, urmate de finalizarea asfaltării tuturor străzilor din comună.

– În discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii, unii dintre ei au ridicat problema pieţei şi taxei de piaţă din Şiria. Ce părere aveţi în acest sens?

– Timp de foarte mulţi ani nu a existat o piaţă în Şiria, iar actuala piaţa a fost făcută de domnul primar la solicitarea anumitor persoane, care se ocupă de comercializarea pepenilor şi lubeniţelor. Cu alte cuvinte, ea are mai mult un caracter sezonier.

– Aveţi în vedere extinderea acestei pieţe într-una mai mare în care pot veni şi alţi comercianţi, cu alte produse?

– Eu cred că în acest moment acest lucru nu se justifică. D-voastră ştiţi că pieţele cunoscute sunt cele vechi şi ca unul care am umblat mult în ţară, în Moldova, în Muntenia, în Oltenia când mă prezentam şi spuneam că sunt din Mâsca acest fapt nu însemna mare lucru, dar când spuneam că sunt din Pâncota toată lumea îşi amintea de această localitate, renumită prin piaţa existentă aici. Eu zic că pieţele vechi, care s-au păstrat în bune condiţii, rezistă, iar cele noi nu prea merg şi pot să vă dau exemplul pieţei de la Şilindia unde s-a investit foarte mult într-o nouă piaţă, dar rezultatele nu sunt cele scontate. Înainte de a extinde piaţa trebuie să gândim foarte bine lucrurile şi să analizăm dacă merită această investiţie. Nu trebuie să ne aruncăm cu capul înainte. Evident că dacă există solicitări din partea cetăţenilor şi dacă după analizarea acestor probleme, considerăm oportună realizarea acestei investiţii, din partea Primăriei şi a Consiliului Local nu e nici un fel de problemă construirea ei. Totul depinde de gradul de profitabilitate al acestei investiţii care, în momentul de faţă, noi îl considerăm foarte scăzut. În plus, eu cred că avem proiecte mai importante de realizat sau de finalizat decât o nouă piaţă.

– Vi s-ar părea oportună trecerea Şiriei de la stadiul de comună la cel de oraş?

– Nu cred că acum ar fi un lucru prea bun pentru şirieni pentru că asta ar duce la creşterea taxelor.

– Din postura d-voastră de consilier local dar şi de locuitor al comunei, ce mesaj doriţi să transmiteţi şirienilor?

– În primul rând le doresc tuturor cetăţenilor comunei multă sănătate, fericire şi împlinirea tuturor dorinţelor, iar ca şi preşedinte al clubului îi invit să vină la stadion şi să fie aproape de echipa noastră. Mai mult decât atât, îi sfătuiesc să-şi îndemne copiii sau nepoţii să facă sport pentru că acesta este un “izvor” de sănătate.

Anamaria Marc

print

Comments are closed.