Interviu cu Viorel Buzdugan, viceprimarul comunei Șiria

–         Domnule viceprimar, alegerile s-au încheiat. Aș dori să vă întreb cum comentați prezența șirienilor la vot?

–         Pot spune că alegerile s-au încheiat cu rezultate nu tocmai pe măsura așteptărilor noastre. Dacă prezența la vot ar fi fost mai mare, sigur că şi rezultatele noastre, ale MC-L-ului, ar fi fost pe măsură. Una peste alta, rezultatele au fost satisfăcătoare. Am înregistrat o prezență la vot de 52% , destul de bună raportat la alte localități din județ.

–         De ce credeți că nu au participat locuitorii comunei Șiria în număr mai mare la vot?

–         Nu pot să știu de ce nu s-au prezentat mai mulți șirieni la vot. Interesul era să se adune cât mai multe persoane care să-și exercite acest drept. Prin acest drept cetățenii își aleg conducătorii, își aleg primarul, Consiliul Local, Consiliul Județean. Este un fel de datorie morală a acestora și, în același timp, este și o răsplată, sau după caz, o pedeapsă pentru cei care au administrat localitatea timp de patru ani. Dacă munca acestora a fost apreciată, acest lucru se poate exprima cel mai bine prin vot.

–         Sunteți mulțumit de rezultatele pe care le-a obținut Mișcarea Creștin-Liberală, cea din partea căreia ați și candidat, la aceste alegeri?

–         Vă spun sincer că rezultatul final nu mă prea mulțumește și vreau să vă argumentez de ce. Având în vedere volumul de muncă depus la noi în comună în ultimii ani şi câte s-au făcut în folosul cetățenilor, mă așteptam ca, atât primarul, cât și Consiliul Local, să obțină un procentaj mai mare. Ne doream ca oamenii să aprecieze evoluția Șiriei, modernizarea sa. Ceea ce ne bucură este faptul că am ieșit majoritari. Nu considerăm că au fost luate decizii împotriva noastră, iar ceea ce vreau să precizez este faptul că în acest an am avut parte de o campanie „murdară”, venită de la unele partide concurente și nu cred că am meritat acest lucru. Cu toate acestea, lumea ne cunoaște și știe de ce suntem în stare și probabil că acest motiv justifică voturile pe care le-am primit. Aș dori să le mulțumesc pe această cale pentru încrederea acordată.

–         La ședința festivă de constituire a Consiliului Local Șiria ați fost votat în unanimitate pentru a continua în funcția de viceprimar, fiind și singurul candidat propus. De ce credeți că ați fost susținut de către toți consilierii?

–         Aș vrea să mulțumesc în primul rând domnului primar pentru insistența de a continua echipa formată alături de el. Îi mulțumesc pentru încredere. De asemenea, le mulțumesc consilierilor, pentru că m-au votat în unanimitate. Cred că am primit susținere din partea lor deoarece am încercat mereu să îmi fac datoria față de oamenii din Șiria și față de primăria Șiria și probabil că și rezultatele pe care le-am adus prin prisma funcției de viceprimar sunt bune. Am încercat să am o relație apropiată cu fiecare cetățean, să le ascult problemele și să le rezolv, pe cât posibil de repede. Nu sunt o persoană care stă la birou, ci sunt tot timpul în comună și mă aflu la dispoziția oamenilor. Rolul meu este să supraveghez lucrări, să fiu accesibil.

–         Dacă ar fi să faceți un bilanț al mandatului trecut care ar fi mulțumirile și nemulțumirile pe care le aveți referitor la acești ultimi patru ani?

–         În ultimii ani am adunat mulțumiri sufletești pentru că eu consider că alături de domnul primar Valentin Bot am reușit să îndeplinim tot ceea ce ne-am propus pentru comuna noastră. Am unele rețineri sau nemulțumiri referitoare la anumite probleme pe care nu am reușit să le finalizăm, dar care au rămas pentru acest mandat. Le promit cetățenilor că, în mandatul care a început, vom pune ordine în anumite probleme pe care le-am întâmpinat și vom continua proiectele începute: modernizarea căminelor culturale din Mâsca și Galșa, continuarea asfaltărilor, curățenie și ordine în comună, dar ne gândim deja la noile proiecte care să îmbunătățească nivelul de trai al comunei noastre. Suntem deschiși colaborării cu cetățenii pentru că fără aceştia nu putem știi care sunt doleanțele și nemulțumirile lor. Dacă nu există comunicare nu putem avea nici rezultate.

–         Cum vedeți mandatul 2012-2016?

–         Probabil că acest mandat va fi unul mai greu decât cel anterior, dar noi ne vom strădui ca totul să decurgă cât mai bine pentru Șiria și satele aparținătoare, cu mai multe realizări și să fie pe placul tuturor cetățenilor, chiar și ai acelora care nu ne-au votat.

–         Totuși în acest mandat veți beneficia de sprijinul unui consilier județean.

–         Mă bucur că doamna Garofița Popa a obținut funcția de consilier județean din partea MC-L. Ea este o femeie dinamică, o doamnă adevărată care sunt sigur că își va face simțită prezența la CJA și cu siguranță noi, şirienii vom simți ajutorul oferit comunei noastre din această poziție. Îi doresc succes și o felicit.

–         V-aș ruga să transmiteți un mesaj locuitorilor comunei Șiria.

–         Prin intermediu ziarului local „Actualitatea Șiriană” am avut ocazia să le transmit multe mesaje cetățenilor din comuna noastră. Eu le doresc sănătate, le doresc tot ce este mai bun, le mulțumesc celor care au avut încredere în noi și îmi doresc să reușim în acest mandat să mulțumim toți cetățenii, indiferent dacă ne-au susținut sau nu. Îmi doresc ca în 2016 fiecare cetățean să aibă cuvinte bune de spus despre actuala administrație locală.

–         Vă mulțumesc!

print