Dialog cu Gheorghe Petrişor, preot paroh la Biserica Ortodoxă Galşa

– Ce părere aveţi despre manifestările organizate cu prilejul Naşterii Domnului în comuna Şiria?

– Manifestările organizate în comuna Şiria cu ocazia Crăciunului au fost mulţumitoare, ca şi de fiecare dată. Domnul primar s-a implicat foarte mult în astfel de activităţi, atât la Şiria, cât şi în cele două localităţi aparţinătoare.

– Ce aşteptări aveţi de la administraţia publică locală şi de la primarul Valentin Bot în anul care urmează?

– Domnului primar îi doresc să îl ajute Dumnezeu să mai câştige încă un mandat, deoarece în urma lui se văd multe lucrări bune. Biserica noastră este reprezentativă în podgorie din toate punctele de vedere, iar acest lucru se datorează în mare măsură domnului primar. Dânsul a sprijinit de fiecare dată bisericile de pe raza comunei noastre, dar şi Mănăstirea de la Feredeu,  fiind un om al bisericii. De multe ori se neglijează pe el pentru a fi alături de oameni şi pentru a-i mulţumi pe fiecare.

– Aţi fost şi l-aţi colindat pe Arhiepiscopul Timotei Seviciu. Cum v-a primit?

– Am fost şi l-am colindat pe Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei Seviciu şi în anii trecuţi şi în acest an. Ne-a primit cu mare bucurie. Suntem legaţi sufleteşte şi avem o colaborare foarte bună. Îi doresc multă sănătate pe mai departe.

– Vă rog să transmiteţi un mesaj gălşenilor.

– În aceste momente de sfârşit de an le doresc tuturor locuitorilor comunei Şiria şi locuitorilor din Galşa în special, multă sănătate, bucurii, un An Nou Fericit şi să nu uite că vestea cea mai mare este aceea că Dumnezeu va veni, ne va salva din păcat şi ne va ridica la demnitatea pentru care ne-a creat.

print