În cadrul săptămânii de proiecte, „Școala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, la Muzeul memorial „Ioan Slavici – Emil Monţia” din Șiria, au avut loc diverse activităţi extra curriculare, muzeul nostru având un număr de vizitatori mult mai mare, spre deosebire de o zi obişnuită! Ne-au trecut pragul grupuri de copii ai şcolilor din judeţele: Arad, Timiş, Cluj, Bihor. Cu ajutorul cadrelor didactice ale Şcolii Gimnaziale „Ioan Slavici” din Șiria, d-nele profesoare Mariana Stanciu şi Claudia Bozocea, la muzeu a avut loc un recital de poezie, în care elevii claselor a V-a şi a VI-a şi-au arătat dragostea faţă de genul liric, dar şi un concurs tematic organizat de muzeul șirian, intitulat „Să-i cunoaştem pe Slavici şi pe Monţia”, prin prisma căruia, fiecare scoală a fost premiată cu câte o diplomă de participare.
Pe lângă această activitate, s-au mai organizat ateliere de creaţie, vizite prin muzeu, unde vizitatorii s-au bucurat de cele trei expoziţii întâlnite în muzeul nostru: expoziţia dedicată scriitorului șirian Ioan Slavici, cea dedicată compozitorului şi avocatului Emil Monţia, dar şi de cea dedicată unui eveniment istoric, care s-a desfăşurat la Șiria, mai exact, Revoluţia paşoptistă maghiară. Numărul de vizitatori înregistrat în perioada 6-10/04/2015 la muzeul din Șiria a fost de 1250 de persoane.
Muzeul memorial „Ioan Slavici – Emil Monţia” din Șiria îşi desfăşoară activitatea după următorul orar: Marţi – Duminică, orele 09:00 – 17:00/ Luni: închis; Adresă: Str. Infanteriei, Nr. 185; Telefon: 0257/384088.

Laura Mateș, muzeograf

print