Chiar dacă până la startul returului de campionat mai sunt câteva săptămâni, echipa locală „Șiriana” Șiria se află în plin stagiu de pregătire. Antrenorii Costel Filipaș și Sandu Bilan menţin ritmul intens al meciurilor de verificare, astfel că, miercuri, 13.02.2013, moderna arenă de la poalele Cetăţii a primit vizita divizionarei secunde UTA. Pregătirile pentru mult-aşteptatul amical au început din timp, astfel că stadionul emblemă al Şiriei s-a prezentat în cele mai bune condiţii.
„Starea gazonului este mai mult decât perfectă. Pentru întreţinerea stadionului se lucrează foarte mult, deoarece trebuie să fie foarte curat, şi trebuie să întreţinem această investiţie. Liniile gazonului sunt trasate cu câteva ore înaintea fiecărui meci, ca să reziste chiar dacă ar începe ploaia.
Încălcarea interdicţiilor de pe stadion se penalizează cu amenzi şi dintre aceste interdicţii aş putea aminti consumul de băuturi alcoolice, fumatul şi distrugerea bunurilor, iar pe gazon pot intra doar cei care fac parte din staff-ul echipelor de fotbal. Până în prezent nu am avut probleme, însă domnul primar are în vedere montarea unor camere de supraveghere, între timp stadionul fiind supravegheat în permanenţă de mine”, ne-a declarat Gabriel Aufmuth, administratorul stadionului din Şiria.
Odată cu începerea meciului, „Șiriana” a încercat să ţină piept echipei arădene, deschizând scorul în prima parte a partidei prin Alin Gligor. Ocaziile la poarta Bătrânei Doamne au început să curgă în prima repriză, tânăra echipă a Şiriei reuşind să se ridice la nivelul divizionare secunde.
„Pot spune că am avut o primă repriză destul de bună şi am avut mai multe situaţii de gol. În ce-a de-a doua parte a meciului am introdus mai mulţi tineri, jucători pe care am vrut să îi probăm, astfel că am fost dominaţi de echipa arădeană. Meciul de pregătire a fost unul benefic pentru noi, reuşind astfel să vedem punctele foarte, dar şi lipsurile echipei. În acest sens, avem în vedere achiziţionarea de jucători la mijlocul terenului, în apărare şi pe postul de portar. Avem în vizor câţiva jucători şi probabil în cursul acestei săptămâni vom finaliza transferurile”, a declarat Costel Filipaş, antrenorul echipei „Şiriana” Şiria.
Sandu Bilan şi Costel Filipaş, antrenorii care fac echipă pe banca „Şirianei”, vor merge mai departe cu aceeaşi strategie, prin care doresc promovarea de tineri, sperând să aibă rezultate cât mai bune în returul de campionat care va începe pe data de 10 martie.
„Sperăm şi vrem ca să creştem copii pe plan sportiv şi să îi ajutăm să se dezvolte din acest punct de vedere. Ca şi tehnică, încercăm să avem o posesie cât mai îndelungată. De când am venit la echipă, am încercat să implementez un sistem cu patru fundaşi, un 4-4-2, încercăm să avem un joc în viteză şi să ducem balonul cât mai departe de poarta noastră. Rezultatele din primul tur au fost mediocre, dar eu zic că au fost bune faţa de rezultatele avute în campionatul trecut”, a încheiat Costel Filipaş.
Printre cei mai înfocaţi susţinători ai echipei locale se numără şi primarul comunei, Valentin Bot care este nelipsit de la meciurile echipei sale de suflet.
„Pot să spun că mi-a plăcut meciul amical cu echipa UTA, chiar dacă mai avem mult de muncă. Până la începerea returului de campionat mai sunt câteva săptămâni şi mai avem timp să definitivăm transferurile şi strategia echipei pentru ca rezultatele să fie cât mai bune. Vrem să devenim o echipă competitivă, să avem meciuri cât mai bune şi să fim în fruntea clasamentului”, a precizat Valentin Bot, primarul comunei Şiria.
Chiar dacă meciul s-a încheiat cu victoria echipei arădene cu scorul de 1-4, oficialii echipei „Şiriana” Şiria, au declarat că speră ca, odată cu startul returului de campionat, rezultatele se vor ridica la nivelul investiţiilor făcute la stadionul „Otto Grefner”.

print