Interviu cu comisar şef de poliţie Nicolae Bătrân, inspector şef al IPJ Arad

– Aţi participat zilele trecute la o întâlnire la Bata cu efectivele de poliţie, unde a fost prezent şi ministrul de interne, Constantin Traian Igaş. Ce sarcini a trasat ministrul Igaş poliţiştilor arădeni?

– La întâlnirea ce a avut loc zilele trecute la Bata, domnul Ministru al Administraţiei şi Internelor, a dorit să intre în contact direct cu poliţiştii  de la secţiile rurale de pe Valea Mureşului. S-a discutat concret, cu cărţile pe faţă, despre modul în care a fost implementat conceptul de poliţie rurală. Având în vedere că au trecut deja 3 luni de la reorganizarea  conceptului de ordine publică în mediul rural, era necesară şi foarte binevenită o astfel de acţiune.

„Ne bucură atitudinea primarilor faţă de poliţie”

– Tot mai mulţi primari solicită suplimentarea efectivelor de poliţie în comune. De exemplu, la Şiria sunt şase lucrători de poliţie la o populaţie de peste 8000 locuitori, în timp ce la Pâncota, cu aproximativ acelaşi număr de cetăţeni sunt 18 poliţişti. Cum vedeţi d-voastră remedierea acestei situaţii?

– Nu poate decât să ne bucure această atitudine a primarilor faţă de poliţie. Asta înseamnă că edilii au încredere şi apreciază activitatea poliţiei. Faptul că la Şiria sunt poliţişti mai puţini decât la Pâncota se datorează faptului că acesta din urmă este oraş şi conform legislaţiei în vigoare, poliţia orăşenească beneficiază de mai multe funcţii în statul de organizare. Cu toate acestea, suntem preocupaţi de activităţile din localitatea Şiria şi poliţiştii din Pâncota participă periodic la activităţi comune, în sprijinul celor de la Şiria. Asigurăm locuitorii Şiriei  că poliţiştii din localitate împreună cu colegii de la Pâncota vor veghea şi în continuare, la  liniştea şi siguranţa lor.

– Ce ne puteţi spune despre activitatea poliţiştilor din Şiria la finalul semestrului trei?

– La Şiria, volumul activităţilor desfăşurate de poliţişti este deosebit de mare şi complex. Cu toate acestea, poliţiştii din localitate au rezultate bune şi eforturile acestora sunt apreciate, sper  şi de către localnici.

„Poliţiştii, cât şi administraţiile locale, sunt în slujba cetăţenilor”

– Cum colaboraţi cu administraţia publică locală din Şiria?

– Există o bună comunicare şi beneficiem de tot sprijinul din partea domnului primar şi a consiliului local. De altfel, acesta este un element esenţial  la nivelul tuturor comunităţilor locale. Dacă acesta există, lucrurile nu au cum să nu meargă bine. Să nu uităm că şi noi, poliţiştii, cât şi administraţiile locale, suntem în slujba cetăţenilor şi suntem plătiţi de către aceştia. Pe această cale, ţin să mulţumesc domnului primar Valentin Bot şi Consiliului Local Şiria pentru sprijinul acordat în renovarea imobilului în care funcţionează  Poliţia comunală Şiria.

– Conform unor surse, există la nivel de judeţ o diferenţă între activitatea poliţiştilor în prag de pensionare şi a celor tineri. Mai exact, cei tineri sunt mai activi şi se implică mai mult, decât poliţiştii mai în vârstă. Care este părerea d-voastră?

– Sigur că, la fel ca în toate activităţile, puterea de muncă, la unele persoane scade concomitent  cu trecerea anilor.  Cu siguranţă informaţiile dumneavoastră nu se referă la poliţiştii arădeni, deoarece media de vârstă la nivelul IPJ Arad este de 35 de ani!

„Asigur locuitorii comunei Şiria că eforturile colectivului de poliţişti vor asigura un climat de linişte”

– Vă rog să transmiteţi un mesaj şirienilor şi tuturor celor care ne citesc pe internet.

– Aşa cum spuneam anterior, noi poliţiştii facem parte din comunitate, suntem în slujba acesteia. În acest sens, asigur locuitorii comunei Şiria că eforturile colectivului de poliţişti din localitate vor fi conjugate pentru asigurarea unui climat de linişte, ordine şi siguranţă publică. De altfel, aceasta este una din priorităţile Poliţiei Române şi deci, constituie o preocupare constantă a întregii conduceri a IPJ Arad.

print