Campania electorală va începe vineri, iar după o lună de zile vom merge la vot pentru alegerea primarului şi consilierilor locali. Va fi o bătălie dură în sensul că fiecare candidat trebuie să îşi expună cât mai bine argumentele pentru a beneficia de votul cetăţeanului.

Având în vedere că alegerea pentru primar are loc dintr-un singur tur de scrutin, lucrurile sunt destul de clare. Fiecare primar în funcţie are un pas înainte faţă de contracandidaţii săi, excepţie fac acei primari care nu au făcut nimic pentru comuna lor, sau sunt condamnaţi de organele abilitate pentru abuzurile făcute în serviciu.

Nu dau numele acestor primari pentru îi cam ştie toată lumea. Vreau doar să subliniez că cetăţenii care merg la vot trebuie să vadă faptele fiecărui candidat şi să pună ştampila de vot în dreptul celui care le-a fost aproape în ultimii ani. Trebuie să conştientizăm că un primar trebuie să facă administraţie 24 din 24 de ore, să fie pe teren şi nu să tolănească toată ziua în birou aşteptând să-i cadă vreo „pară în gură”.

Ceea ce va face ca lucrurile să meargă bine în comună este componenţa consiliului local. Aici lucrurile stau puţin diferit, deoarece în acest an sunt partide noi pe scena politică şi fiecare consideră că este cea mai bună soluţie. Eu cred că şirienii ştiu deja ce oameni îşi vor alege în consiliul local, iar oamenii pe care i-au votat la urnele electorale din 2008 a dat rezultate. În Şiria a fost un consiliu local care a promovat interesul comunităţii, chiar dacă unii consilieri au primit, se pare că, ordin de la şefii, sau colegii de partid să voteze împotriva proiectelor de dezvoltare a frumoasei comune Şiria.

Nu pot decât să urez baftă în alegeri tuturor candidaţilor, iar cel mai bun să câştige. Următoarea publicaţie locală „Actualitatea şiriană” va vedea lumina tiparului după alegerile locale, dar îi vom informa ce şirieni despre campania electorală pe internet.

Daniel Albu

print