Chiar dacă nu s-a dat startul campaniei electorale, majoritatea partidelor politice au început, într-un fel, campania de promovare a primarilor. Nu vreau să comentez cine cu cine, sau în ce fel a fost dat startul. Cert este că cei care sunt mai pregătiţi ştiu deja ce trebuie să facă.

De exemplu, candidaţii Mişcării Creştin Liberale (MCL), unde sunt de fapt principalii primari din judeţul Arad, printre care şi Valentin Bot, au început să iasă în presă pentru a-şi prezenta realizările. La Şiria, toată lumea ştie că primarul Valentin Bot a reuşit să dezvolte comuna şi să realizeze o serie de investiţii pe care alţi primari nu au reuşit să le facă. Şi aici mă refer la drumuri, cămine culturale, stadionul „Otto Grefner”, monumentul eroilor, Şcoala Generală „Ioan Slavici”, Centru de Permanenţă I.T. Mera etc. Pentru toate acestea a fost nevoie şi de o majoritate în consiliul local, ceea ce primarul Valentin Bot a avut cu prisosinţă.  Dacă fiecare consilier înţelege şi votează pentru binele comunei, ceea ce s-a şi întâmplat în ultimii ani, atunci şi urbea se dezvoltă într-un ritm mult mai accelerat faţă de alte localităţi.

Ideal ar fi pentru comuna Şiria ca viitorul consiliu local să fie compus din aceeaşi oameni competenţi şi dornici de a ajuta la dezvoltarea comunei. Dacă şirienii vor ştii cu cine să voteze şi unde trebuie să pună ştampila pe buletinul de vot vom vedea pe 10 iunie când se vor citi rezultatele. Cert este faptul că primarul Valentin Bot şi actualii consilieri locali au cu ce veni în faţa tuturor şirienilor şi nimeni nu îi poate contesta acest lucru. Depinde ce schimbări vor face unele partide politice, care din exces de zel s-ar putea să trimită în consiliu oameni mai puţin competenţi. Sper să mă înşel, iar de rezultatul votului să se bucure fiecare şirian care doreşte să trăiască într-o comună frumoasă aşa cum este Şiria. Doamne ajută!

Daniel Albu

print