Echipa de handbal a Şcolii Generale „Ioan Slavici” din Şiria a participat în perioada 10-13 martie la „Olimpiada naţională a sportului şcolar”, o competiţie care, anul acesta s-a desfăşurat în judeţul Mehedinţi. Pentru a ajunge la această etapă, handbalistele din Şiria, antrenate de profesorul Lucian Oniţa, au ieşit victorioase la toate celelalte etape. Prima dintre ele a fost faza locală, care s-a desfăşurat la Şiria şi unde, alături de echipa Şcolii „Ioan Slavici”, au participat şi echipe din Galşa, Măderat, Seleuş şi Moroda.

Următoarea etapă a fost faza zonală, care s-a desfăşurat la Ineu, la care au participat cele mai bune echipe din zonă. Şi la această etapă fetele din Şiria s-au calificat, aşteptând cu nerăbdare etapa judeţeană, care s-a desfăşurat la Şiria. Competiţia a adunat cele mai bune echipe din zona Vârfuri, Şimand, Vinga şi Şiria.  După ce au ieşit campioane judeţene, s-au calificat la faza regională, desfăşurată în judeţul Mehedinţi. În urma acestui concurs sportiv, echipa de gimnaziu a scolii din Şiria, a ieşit vicecampioană, însă nu s-au calificat şi la etapa pe ţară.

„La faza regională au participat cele mai bune reprezentative ale fiecărui judeţ din zona de Vest a ţării: Hunedoara, Timiş, Alba Iulia, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Arad. Din păcate, am luat doar locul II. Am ajuns până în finală, dar a fost foarte greu pentru că am jucat cu reprezentanta judeţului Timiş, care are o echipă foarte puternică, mai ales că acolo este şi Club Sportiv. Dintre jucătoarele adversarilor noştri, două erau legitimate la Clubul Sportiv, pentru că acolo se trage tare către performanţă. De altfel, noi credem că, din echipa din Timiş au făcut parte şi jucătoare care au depăşit limita de vârstă permisă. Am fost dezamăgiţi pentru faptul că am luptat mult şi ne-am dorit cu adevărat calificarea la faza naţională. Toate fetele de la Şiria au jucat bine şi nu m-au dezamăgit, dar asta este, încercăm anul viitor.

Mulţumim Primăriei comunei Şiria pentru sprijinul financiar acordat”, ne-a declarat Lucian Oniţa, profesorul de sport şi antrenorul echipei de handbal a Şcolii Generale „Ioan Slavici” din Şiria.

Anamaria Marc

print

Comments are closed.