Consilierul judeţean PSD Florin Tripa semnalează abuzul fără precedent comis ieri la Ţebea de către conducerea Consiliului Judeţean Arad, acela de a alătura, pe un cort instalat la faţa locului, sigla PNL cu însemnele instituţiei.

„Mă întreb cine a mandatat această tentativă grosolană de politizare, o încercare de a acumula capital electoral pe fondul unei sărbători dedicate memoriei eroului naţional Avram Iancu.În definitiv mai un pic şi călcaţi pe urmele lui Csibi Barna, ca nivel de insolenţă, domnule Cionca ! Evident că nu este nici legal, nici etic, nici moral să contopiţi cu ocazia unei sărbători a tuturor românilor simbolistica propriului partid cu efigia unei instituţii a Statului, pe care prin forţa lucrurilor o conduceţi.Ar trebui să vă dea de gândit, independent de gradul dumneavoastră de instruire şi cultură şi să realizaţi că un asemenea afront nu poate trece nepedepsit.

Pentru informarea conducerii liberale a CJA, funcţionarea acestei instituţii este reglementată de Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, document care în mod sigur nu pomeneşte despre asemenea barbarii şi nici nu permite libertăţi de reprezentare de o factură eminamente stalinistă.Ba zic eu să vedeţi dacă nu este cumva şi anticonstitutional.Partidul, poporul şi instituţiile statului în aceeaşi pălărie, partidul-Stat, sunt jucării de propagandă care aparţin unei epoci pe care o credeam cu toţii de mult apusă. Nu e prima ocazie în care Iustin Cionca se comportă ca un prim secretar comunist şi episodul în care şi-a vărsat mânia proletară asupra primarului de la Moneasa, Ioan Herbei constituie un exemplu grăitor.

Luând în considerare abuzul comis ieri si gravitatea sa, nu pot decât să-i cer demisia domnului Cionca, care a dat dovadă că este nedemn de a conduce această instituţie, manifestându-se ca un politruc.”, afirmă consilierul judeţean Florin Tripa.

 

 

 

print