La Centrul de Permanenţă ”Dr. I.T.Mera” din Şiria se practică o nouă specializare. Este vorba despre ozonoterapie, specializare practicată de dr. Camelia Ciocan, medic specialist în medicina de familie. În zilele de gardă a medicului Camelia Ciocan, oricine poate veni la Centru de Permanenţă pentru o şedinţă care presupune tratamente pe bază de amestec de oxigen-ozon.

Tratamentul vine în ajutorul bolnavilor de spondiloză, gonartroză, afecţiuni dermatologice, dar şi periartrită scapulo-humerală.

„Specializarea am obţinut-o în urma unui curs internaţional de perfecţionare la Bucureşti, în cadrul Universităţii Titu Maiorescu – Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară, care a avut loc în cursul anului 2011. Din luna octombrie 2011, am achiziţionat un generator de ozon performant şi am început terapia la pacienţii cu afecţiuni reumatologice. Rezultatele sunt foarte bune, pacienţii se simt bine, au redus consumul de antiinflamatorii. Eu însumi am efectuat şedinţe de ozon (autohemoterapie majoră şi apă ozonizată), iar rezultatul este foarte bun. De puţin timp am cumpărat şi un alt generator de ozon cu care pot să prepar apa ozonizată, care poate fi consumată pentru diferite afecţiuni: gastrită, diskinezie biliară sau balonări”, ne-a declarat dr. Camelia Ciocan, medic specialist în medicina de familie.

Terapia mai poate fi urmată şi la cabinetul din Măderat a medicului Camelia Ciocan, în orele de program ale dânsei.

Ce este ozonoterapia?

Ozonoterapia este o metodă modernă şi inovatoare de tratament care foloseşte un amestec de oxigen-ozon. Prin această metodă se poate reduce consumul de medicamente alopate şi a reacţiilor secundare. Terapia se bazează pe principalele proprietăţi ale ozonului: antibacterian, antifungic, antiviral, antiinflamator, tiedematos, imunomodulatorie, antioxidant (regularizează sistemul redox al organismului şi reduce stresul oxidativ). Ozonul este o formă alotropică a oxigenului. Nu este proteină. Nu dă alergii. Când este administrat conform  protocoalelor nu are efecte secundare. Efectele terapiei cu ozon (O3)  sunt controlate în funcţie de doza utilizată. Metodele de tratament sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societăţile de Ozonoterapie şi sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, ceea ce elimină complet posibilitatea apariţiei unor erori de dozare a ozonului.  Administrarea amestecului  de oxigen- ozon (O2-O3), se efectuează prin două metode:

– metoda generală, cu acţiune sistemică, care, la rândul ei, se poate diferenţia în: autohemoterapie majoră şi autohemoterapie minoră, insuflaţii rectale sau vaginale;

– metoda locală care presupune infiltraţii intramusculare, infiltraţii subcutane, infiltraţii peri şi intraarticulare, ozonopunctură-infiltraţii cu ozon în punctele de acupunctură.

print