Unul dintre cele mai moderne stadioane din judeţul Arad a fost inaugurat, weekend-ul trecut, în comuna Şiria. După un program bine stabilit, evenimentul inaugurării stadionului ,,Otto Greffner” din Şiria a fost un bun prilej pentru şirieni să asiste şi la un eveniment în premieră pentru comuna lor: aprinderea instalaţiei de nocturnă, moment culminant al evenimentului, care a fost aplaudat îndelung de participanţi. Manifestările au fost cu atât mai spectaculoase şi datorită faptului că istoria fotbalului şiriani a împlinit un secol de existenţă.

Peste 1.000 de oameni au asistat la activităţile cultural-sportive organizate cu această ocazie. Printre oficialităţile prezente s-au numărat: primarul comunei Şiria, Valentin Bot,  viceprimarul Viorel Buzdugan, prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, Dorel Cura, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, dar şi alte numeroase oficialităţi locale şi judeţene.

De altfel, o delegaţie din  Bouguenais, localitate din Franţa cu care Şiria este înfrăţită, a asistat în permanenţă la evenimentele de la Şiria.

În deschidere, mai mulţi preoţi din comună, dar şi de la mănăstirea „Feredeu” din apropiere, au oficiat o slujbă de sfinţire. Printre personajele de seamă s-a mai numărat şi Otto Greffner, un important jucător de fotbal din Şiria anilor ´40, căruia, administraţia din Şiria, i-a oferit onoarea ca, stadionul nou inaugurat, să îi poarte numele.

„Mă bucur că am putut participa la această inaugurare cultural-sportivă din localitatea mea natală. Sunt adânc impresionat de ceea ce am văzut, stadionul acesta fiind o adevărată bijuterie. Este un merit deosebit pe care îl acordăm conducerii locale care, cu ajutorul conducerii judeţene, a realizat o astfel de investiţie. Fără îndoială, Şiria are un trecut istoric şi cultural şi nu în ultimă instanţă, amintim mişcarea sportivă care, este la fel de importantă. Echipa de fotbal „Şirina” Şiria este şi a fost o adevărată valoare pentru judeţul Arad. Eu mă simt onorat prin faptul că stadionul din  Şiria îmi poartă numele. Sunt profund emoţionat şi vreau să vă mulţumesc tuturor pentru această distincţie”, a declarat Otto Greffner.

După tăierea panglicii tricolore care vestea oficial încheierea lucrărilor de modernizare ale stadionului, au urmat trei meciuri de fotbal. În primul dintre ele s-au duelat echipa Consiliului Judeţean Arad şi old boys Şiria, formaţie care a avut în componenţă vechi jucători de marcă ai Şiriei, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale, printre care şi primarul Valentin Bot. Formaţia Consiliului Judeţean a evoluat în tricouri de culoare galbenă, cei de la Şiria, optând pentru culoarea albastră. Meciul s-a încheiat 5-1 în favoarea reprezentanţilor CJA.

„Mă bucur că am putut fi prezent la acest eveniment şi să reprezint Consiliul Judeţean Arad în astfel de împrejurări. Această inaugurare este foarte importantă pentru comuna Şiria. Am văzut prezentă aici şi foarte multă lume bună, oameni de fotbal, glorii ale fotbalului arădean, conducerea AJF-ului, dar şi mulţi, mulţi alţii. Mă bucur că vremea a ţinut cu noi şi cred că şi dacă ar fi plouat, nimic nu ar fi putut strica bucuria noastră, a tuturor. La începutul lunii trecute, tot pe acest stadion, cu ocazia „Zilelor comunei Şiria” spuneam că, Şiria este, cu siguranţă, cea mai frumoasă comună din judeţ şi, dacă ar fi oraş, ar fi o concurenţă serioasă pentru celelalte oraşe din judeţ. Cred că investiţiile sunt vizibile în comună, Primăria, Căminul Cultural, majoritatea străzilor asfaltate, dar şi şcolile sau sala de sport, terenul sintetic şi, nu în ultimul rând, acest stadion cu instalaţie de nocturnă. Acestea sunt doar câteva argumente care arată că Şiria este, aşa cum am mai spus, cea mai frumoasă comună a judeţului Arad. Vreau să îl felicit pe primarul Valentin Bot, pe viceprimarul Viorel Buzdugan, Consiliul Local Şiria, dar şi toţi cei care au contribuit la aceste realizări. Întotdeauna CJA va fi alături de Şiria”, a precizat vicepreşedintele CJA, Adrian Ţolea.

Al doilea meci disputat i-a avut în prim plan pe old boys UTA şi aceeaşi echipă a Şiriei, care se pare că nu a reuşit să se impună nici în acest meci. Printre mingi de fotbal, şuturi la poartă, aplauze şi scandări de bucurie din tribune, a avut loc şi un recital de muzică populară cu soliştii Daniela  Dudaş  şi Laurenţiu Ranca.

Pentru că a fost un eveniment de bucurie şi totodată de răsplată bine meritată pentru eforturile depuse de întreaga conducere a comunei Şiria şi nu numai, a fost premiată şi echipa de handbal fete a Şcolii Generale „Ioan Slavici” din Şiria, pentru rezultatele obţinute la campionatul judeţean, formaţia fiind desemnată Campioană judeţeană la handbal.

Acestora li s-a oferit tricouri de campioni judeţeni şi multe, multe aprecieri şi aplauze.

„Se împlinesc 100 de ani de fotbal şirian şi 62 de ani de la darea în folosinţă a stadionului, administraţiei publice. Cred că am reuşit să facem o investiţie frumoasă aici şi consider că, după stadionul echipei UTA, stadionul din Şiria este cel mai frumos din judeţ. Avem în jur de 580 de scaune pe tribună, de culoare alb-albastru. Nocturna este un lucru nou pentru Şiria şi cred că este foarte utilă echipei locale de fotbal şi nu numai”, a adăugat Valentin Bot, primarul comunei Şiria.

Momentul cel mai aşteptat a fost meciul dintre UTA Arad şi, proaspăt promovată în divizia D, CS „Şiriana” Şiria. Au fost prezentate cu mult fast ambele echipe. Din lotul Şiriei fac parte: Cosmin Trif (17 ani), Laurenţiu Dragomir (17 ani), Ioan Condrat (40 de ani), Florin Lăzărescu (28 de ani), Adrian Mateş (32 de ani), Ionuţ Mateş (18 ani), Gheorghe Mateş (21 de ani), Ciprian Mateş (25 de ani), Ovidiu Zgărdău (30 de ani), Cristian Brădian (35 de ani), Hereţiu Căta (22 de ani), Sorin Negrea (23 de ani), Gheorghe Negru (27 de ani), Călin Rus (20 de ani), Alin Bucur (30 de ani), Raul Ardelean (20 de ani), Radu Lup (30 de ani), Marius Husar (23 de ani), Adrian Malinscki (21 de ani), Andrei Mic (19 ani), Simion Slăvoacă (19 ani), Andrei Voian (20 de ani), Vasile Ponepalo (18 ani), Daniel Moise (19 ani), Ionuţ Filimon (21 de ani), Daniel Crişan (21 de ani) Călin Cîlb (17 ani), Raul Cioboată (15 ani). Din staff-ul tehnic fac parte: antrenor principal, Ioan Şold, antrenor secundar, Ioan Ionaşcu, preşedintele clubului sportiv „Şiriana” Şiria, Adrian Neag, vicepreşedinte, Gheorghe Cristea.

„Este extraordinar ce a făcut domnul primar Bot şi celelalte autorităţi pentru fotbalul din Şiria. Doar aşa putem atrage copiii la sport, la fotbal, iar perspectivele sunt din cele mai bune. Se poate spune că avem o bază sportivă pentru o echipă cu pretenţii. E un mare avantaj pentru noi că, cel puţin vara, avem posibilitatea să ne antrenăm în nocturnă”, a declarat Ioan Şold, antrenorul principal al echipei „Şiriana” Şiria.

Întreaga atmosferă a fost întreţinută de Denis Bot, care s-a descurcat ireproşabil.

Fiind conştienţi că se duelează cu o echipă mult peste nivelul lor, cei de la Şiria au acceptat repede scorul de 2-0 cu care UTA i-a învins, promiţând însă că îţi vor lua revanşa cu altă ocazie.

Organizatorii au pregătit participanţilor şi un frumos foc de artificii, pentru a sărbătorii evenimentul istoric pentru Şiria.

Anamaria Marc

[nggallery id=15]

print

Comments are closed.