Pulsul străzii

Situaţia Căminului Cultural din localitatea Mâsca este una destul de delicată. Preotul din acest sat, nu doreşte să cedeze Primăriei Şiria această clădire. În această caz, Valentin Bot, primarul comunei Şiria, nu poate investii aici, cu scopul de a renova, deoarece clădirea este construită pe domeniul bisericii. Ca să poată investi administraţia în această clădire, ea trebuie să fie proprietate publică, adică proprietatea comunei.

Primăria Şiria nu poate investi într-o clădire care este proprietatea bisericii, chiar dacă ea este folosită tot de oameni. Astfel, am întrebat locuitorii satului Mâsca, ce părere au referitor la această situaţie şi cine cred ei că are dreptate.

Răspunsurile dânşilor în rândurile de mai jos:

[nggallery id=10]

Ana Brădean, 62 de ani, pensionară: „Nu ştiu cine are dreptate, probabil că Primăria. Am o părere foarte bună despre dl primar şi sunt sigură că, dacă i se va da în administraţie Căminul Cultural, îl va renova şi va arăta bine. În Mâsca ar mai trebui făcute câteva lucruri esenţiale, dar toate la timpul lor”.

Titiana Paşca, 42 de ani, muncitoare: „La momentul actual, Căminul Cultural arată destul de rău. Cred că Primăria are dreptate în acest caz. Am încredere în domnul primar”

Ioan Ferician, 63 de ani, pensionar: „În mod normal, Căminul ar trebui să fie al comunei. Nu ştiu de cine a fost construit şi nici nu sunt la curent cu toate detaliile, dar preotul ar trebui să înţeleagă că, numai Primăria ar putea să îl renoveze, deoarece aceasta are fonduri. În Mâsca s-au făcut destul de multe de când este Valentin Bot primar. Cred că, pe linia fostului tramvai, ar trebui făcută o pistă pentru biciclete. Îl felicit pe dl primar pentru toate părţile de agrement pe care le-a făcut aici”.

Mircea T, 57 de ani, pensionar: „Nu ştiu foarte multe lucruri despre acest subiect. Într-adevăr, am auzit discuţii de genul acesta. Părerea mea este că Primăria are dreptate. Nu ştiu de ce se încăpăţânează preotul, că şi aşa nu are bani să renoveze Căminul. Ar trebui să îl lase Primăriei. În starea actuală a Căminului, nu se mai pot face nunţi, ca altădată. În rest, pot să spun că primarul este un băiat bun, numai l-aş ruga să grăbească şi la Mâsca lucrările la reţeaua de apă. Nu pe toate străzile este băgată apa”.

Gheorghe Fotache, 63 de ani, pensionar: „Categoric primarul Bot are dreptate. El este un om bun şi vrea să renoveze Căminul Cultural ca să se poate folosi de el Mâscanii. Îmi pare rău că s-a ajuns într-o astfel de situaţie”.

Anamaria Marc

Roxana Trif


print

Comments are closed.