Deputatul social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Muncii, a declarat marți că legea privind indemnizațiile pentru creșterea copilului trebuie aplicată în continuare așa cum este, fără niciun fel de plafonare.

“Guvernul cifrelor se împiedică în ele. Bineînțeles că legea trebuie aplicată în continuare așa cum este, fără niciun fel de plafonare și, din punctul acesta de vedere, PSD, așa cum a promovat această măsură, o și susține în continuare în aplicare. Indemnizația pentru creșterea copilului este un instrument care ajută la creșterea natalității, iar România, în momentul de față, are o mare problemă în ce privește rata natalității care este la jumătate raportată la rata din anul 2000. Mai mult, ajută și la combaterea fenomenului muncii la negru, iar pe de altă parte ajută toate familiile tinere. Să ne uităm la faptul că sunt 142.000 de familii tinere care au în creștere copil și care primesc pe medie 1.400 de lei, cuantumul acestei indemnizații, deci nu se pune problema ca ea să nu fie pusă în aplicare. Guvernul are obligația de a găsi sursele de finanțare pentru a fi implementată această lege”, a afirmat Rovana Plumb, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că întotdeauna, în aplicarea unei legi, există excepții, dar asta nu înseamnă ca legea să nu se aplice, iar părinții care au obținut venituri foarte mari sunt și mari contributori la bugetul de stat, ceea ce le dă și dreptul la o indemnizație mare.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)

print