Controversata problemă a uniformelor şcolare iscă dezbateri aprinse. Unii detestă ideea, pe când altora le-ar surâde. Unele scoli spun ca uniformele au un impact pozitiv asupra elevilor, alţii ca le distrug personalitatea. Cum e mai bine, mai ales in ziua de azi, când tinerii par tot mai greu de ţinut în frâu, atât in pauze, cât şi în timpul orelor?

Şi la Mâsca sunt păreri diferite în ceea ce priveşte reintroducerea uniformelor şcolare pentru elevi. În rândurile de mai jos vă prezentăm opiniile mâscanilor:

Ioan Ardelean, 62 de ani, pensionar: „Este un lucru bun să se introducă uniforma şcolară, în special la elevii din clasele mici. În acest fel nu vor mai fi diferenţe. Eu am nepoţi la şcoală şi pot spune că şcolile de pe raza comunei Şiria sunt foarte bine puse la punct. Sunt foarte mulţumit.”

Ilie Paşca, 42 de ani, muncitor: „Nu sunt de acord cu reintroducerea uniformelor şcolare pentru că nici mie nu îmi plăcea uniforma când eram elev. Este adevărat că tinerii din ziua de azi sunt mai rebeli şi se îmbracă neadecvat şi ar trebui să se ia măsuri în acest sens.”

Rodica S., 53 de ani, pensionară: „Dacă ar fi iar uniforme în şcoli toţi elevii ar fi egali şi nu ar mai exista discuţii. De asemenea, părinţi ar cheltui mai puţin şi nu ar mai trebui să cumpere copiilor haine pentru şcoală. Şcolile din comuna noastră sunt foarte aranjate datorită domnului primar Valentin Bot.”

Florica Sârbu, 56 de ani, pensionară: „Părerea mea este că uniformele şcolare ar trebui reintroduse în şcoli. Nu toţi copii au posibilitatea să se îmbrace cu haine scumpe, iar dacă uniforma ar deveni obligatorie nu vor mai fi astfel de diferenţe. În Şiria sunt şcoli moderne şi ar fi frumos ca elevii să poarte uniforme.”

Florica Brat Sturza, 68 de ani, pensionară: „Când copiii mei erau la şcoală uniforma era obligatorie şi era un lucru bun. Cred că ar fi o idee binevenită să se reintroducă uniforma în şcoli pentru ca elevii să se poată supraveghea mai bine. Şcolile de la noi din comună sunt puse la punct.

Loredana Leric, 26 de ani, profesoară de franceză: „Este un lucru bun să se reintroducă uniformele în şcoală pentru că în acest fel nu vor mai fi diferenţe între clasele sociale. Chiar dacă părinţii vor trebui să cumpere aceste uniforme, eu consider că merită. Cu toate acestea ar fi bine ca statul să ofere anumite reduceri sau să subvenţioneze aceste uniforme.”

print