Reprezentanţii Box Clubului „Riviera Arad”, au făcut, vineri, 11.03.2011, o selecţie de boxeuri amatori la Şiria. Toţi copii care au dorit să practice acest sport şi au avut vârsta cuprinsă între 13 şi 14 ani, s-au putut înscrie la selecţia organizată la sala de sport din comună. „În primul rând, un viitor sportiv trebuie să fie deschis către performanţă, dar trebuie să îndeplinească şi nişte condiţii fizice, pentru că noi chiar ne dorim să-i facem sportivi de performanţă, dar asta depinde şi de ei. Cu această ocazie, mulţumim şi primarului Valentin Bot, care a colaborat cu antrenorul principal Ştefan Florin, pentru ca selecţia să fie posibilă”, ne-a declarat Radu Gligor, instructor la Box Club „Riviera Arad”.

Un număr 40 de copii de pe raza comunei Şiria s-au înscris la selecţie, însă numai 15 dintre ei vor putea să demonstreze că doresc să practice boxul. Alături de Radu Gligor, la selecţia organizată a mai fost prezent şi un campion naţional şi dublu vicecampion, de la Box Clubului Riviera Arad, Gabriel Bolgovici.

„Vom crea condiţii în sala de sport din Şiria, cu toate aparatele necesare pentru o sală de box. Copiii au fost foarte entuziasmaţi şi ne bucură acest lucru. Boxul este un sport care necesită, pe lângă bune abilităţi fizice şi inteligenţă. Noi sfătuim copiii să facă box doar la antrenamente şi încercăm să comunicăm cu fiecare în parte şi să descurajăm violenţa în alte medii. Nu înseamnă că dacă eşti boxeur, trebuie să te baţi şi pe stradă.  De altfel, ei trebuie să înţeleagă că, pe primul loc, este şcoala şi după aceea antrenamentele”, a mai adăugat Radu Gligor, instructor la Box Club „Riviera Arad”.

Cei care nu au putut veni la selecţie şi sunt interesaţi de acest sport, pot să se adreseze Clubului de Box Riviera, la sediul din Arad, de pe strada Gheorghe Braiţu, dar şi la Şiria, pentru că, în perioada viitoare se vor organiza câte trei antrenamente pe săptămână la sala de sport din comuna Şiria.

Anamaria Marc

print

Comments are closed.