Joi, 01 iunie, a.c., un echipaj al  Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Sebiș , din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au depistat un bărbat care a tăiat arbori în zona împădurită de pe raza localității Valea Mare, județul Arad. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că Ionuț D. de 29 ani, domiciliat în localitatea Dulcele, județul Arad, a tăiat mai muți  arbori nemarcați, însumând 4 mc, pe care intenționa să-i transporte la domiciliu cu ajutorul unui utilaj forestier.

A fost solicitată prezența unui specialist silvic, pentru efectuarea măsurătorilor și stabilirea prejudiciului.

Având în vedere că ,, Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți, sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația  forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate“ și  ,,furtul de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale ori de arbori, puieți sau lăstari care au fost tăiați ori scoși din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecție, din terenurile degradate care au fost ameliorate prin lucrări de înpădurire și din vegetația foresteră din afara fondului forestier național, precum și al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier național“ , constituie infracțiuni conform Legii 46/2008,  jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.

print