Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest Vasile Goldiş” din Arad, a felicitat, în cadrul conferinţei de presă din data de 25.07.2012, absolvenţii examenului de Bacalaureat 2012. „Considerăm că atractivitatea specializărilor noastre, dimensiunea europeană a Universităţii, prin resursa umană atât a noastră, cât şi colaborările internaţionale, îi vor face pe absolvenţi să se îndrepte spre noi. Îi felicităm şi îi aşteptăm şi pe absolvenţii de la toamnă să intre în rândurile comunităţii academice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci a prezentat şi o sinteză a realizărilor academice ale UVVG care a împlinit aspiraţiile de decenii ale arădenilor.

Conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului Universităţii, a subliniat că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este o Universitate deschisă viitorilor studenţi, mai ales în această perioadă când este efervescenţa înscrierilor şi admiterii. „În momentul de faţă, avem cele mai mici taxe de şcolarizare din ţară, de doar 1200 de lei anul I – la ZI, ID şi FR. Oferim viitorilor noştri studenţi o serie de facilităţi, în primul rând şcolarizare gratuită prin Burse „Vasile Goldiş”, în număr nelimitat. În această categorie intră absolvenţii de liceu, din promoţia 2012, care au obţinut între media 9,00 şi 10,00 la examenul de bacalaureat; absolvenţii claselor a XII-a care au obţinut locul I-III la olimpiadele şcolare, faza naţională în anul 2012; studenţii care provin de la casele de copii sau orfani de ambii părinţi, care nu realizează venituri şi care nu depăşesc vârsta de 25 de ani; absolvenţii claselor a XII-a, şefi de promoţie în anul 2012”.

Conf. univ. dr. Sorin Başchir a precizat că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad vine în sprijinul candidaţilor la examenul de bacalaureat – sesiunea august-septembrie 2012, cu meditaţii gratuite. Cursurile se organizează săptămânal, gratuit, la Facultăţile Universităţii de către specialiştii UVVG.

Prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, s-a referit la ultimele acţiuni ale Facultăţii şi la oferta educaţională, pentru specializarea „Nutriţie şi dietetică” – la nivel licenţă, formă de învăţământ zi, cu durata de 3 ani. „Specialiştii licenţiaţi în domeniul nutriţiei şi dieteticii îşi pot desfăşura activitatea în sistemul sanitar, în industria alimentară (prin asigurarea serviciilor de analiză şi control al calităţii alimentelor) şi în alte instituţii”.

Prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie fizică şi Sport, a prezentat performanţele sportivilor din cadrul UVVG. „Dorim să subliniem titlurile naţionale obţinute la Mamaia, la volei pe plajă atât la seniori, cât şi la juniori, de sportivii Clubului UVVG ProVolei Arad condus de inimosul profesor Radu Săbău, absolvent al Universităţii noastre. De asemenea, amintim faptul că masteranzii UVVG, Flavius Koczi şi Ovidiu Buidoşo, fac parte din echipa de gimnastică masculină a României la Jocurile Olimpice de la Londra. De asemenea, alături de absolventa Universităţii noastre Daniela Dodean, la jocurile olimpice de la Londra, în concursul olimpic de talere, Aradul şi România sunt reprezentate de Lucia Mihalache, absolventă de masterat a UVVG”.

Universitate comunitară, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” onorează şi în acest an acţiunile estivale ale oraşelor şi comunelor din judeţ (Chişineu Criş, Ineu, Praznicul de Pită nouă de la Pecica etc.) şi filiale.

În acest sens, prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior a precizat că „UVVG va fi prezentă la manifestările dedicate „Zilelor Aradului” cu expoziţii de artă şi fotografii artistice, comunicări ştiinţifice, spectacol folcloric şi un turneu de tenis cu piciorul pe terenul Complexului universitar UNIVEST. Studenţii Universităţii sunt prezenţi la Şcoli de vară naţionale şi internaţionale, iar ansamblul folcloric studenţesc CUNUNIŢA va susţine spectacole în cadrul unor festivaluri naţionale şi internaţionale”.

print