IMG_20151004_151843 (1)O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG și prof. univ. dr. Cristian Haiduc, prorector, a participat, zilele trecute, la Centrul Cultural Român din Gyula, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de promovare și păstrare a culturii populare tradiționale românești intitulat „La obârșii,la izvor”. Evenimentul a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Budapestea și Consiliul Județean Maramureș.

Oficialitățile române au fost reprezentate de Excelența Sa Alexandru Victor Micula, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ungaria, Florin Trandafir Vasiloni, Consul General al României la Gyula, Ioan Fodoreanu, Consul General al României în Szeged, Monica Radu, secretar II Ambasada României în Ungaria, Gabriela Matei, director Institutul Cultural Român din Budapesta, Ciceu Zamfir, Președintele Consiliului Județean Maramureș, Mariana Negreu Vetrone, Director Centrul de Documentare și Informare al Autoguvernării române pe țară, Maria Gurzau Czegledi, Director Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula.
Festivalul de promovare și păstrare a culturii populare tradiționale românești intitulat „La obârșii,la izvor” este susținut, în fiecare an de către un județ din România, care prezintă cultura și tradițiile populare românești din zona respectivă. Astfel, în decursul anilor, au fost reprezentate județele: Bihor, Satu Mare, Bistrița, Arad, Timiş, Sălaj și Cluj, iar anul acesta organizatorii s-au gândit la bogăția folclorului maramureşean, care a încântat românii din Ungaria, prin întărirea sentimentului acestora de apartenenţa la cultura și spiritualitatea poporului român.
Biroul de presă al UVVG
Daniel Albu

print