Aşa cum era de aşteptat rezultatul alegerilor locale a demonstrat că cei care muncesc pentru cetăţeni sunt realeşi în funcţii. Cel mai bun exemplu este primarul comunei Şiria, Valentin Bot, care a obţinut un procent demn de invidiat de toţi primarii din judeţul Arad.

Sincer, personal mă aşteptam să primească mai multe voturi, dar se vede că pentru unii contează promisiunile mincinoase, sau propaganda ieftină a unor formaţiuni politice. Totodată, măsurile de austeritate luate de fosta guvernare, chiar dacă erau necesare, au fost taxate printr-un vot negativ la adresa PD-L. Se vede că românul nu are încă maturitatea politică şi viziunea de viitor a ţării, dar economiştii ştiu că singura scăpare din colaps au fost acele măsuri. După cum se poate vedea, nici actualul guvern nu a mărit pensiile, sau salariile. Nu are de unde şi nici cum.

Dar să revin la alegerile locale de la Şiria, unde primarul Valentin Bot şi-a adjudecat un nou mandat în fruntea comunităţii. Şirienii au văzut un om gospodar, un administrator al comunei, care împreună cu viceprimarul Viorel Buzdugan, echipa din primărie şi consilierii locali pot aduce comuna în fruntea judeţului Arad.

O altă mare realizare a comunei este accederea în Consiliul Judeţean Arad a doamnei Garofiţa Popa, o adevărată şiriancă care va face cinste întregii comunităţi.

Cu atât mai mult, campania electorală dusă de primarul Bot a fost una pozitivă, fără atacuri la contracandidaţi, sau împroşcări cu noroi asupra familiei etc. Să nu creadă nimeni că nu avea date, resurse, sau logistică pentru a contracara, dar când mergi la luptă cu „Fapte, nu vorbe!”, atunci atacurile împotriva adversarilor nu îşi mai au rostul. Ca ziarist de peste 15 ani ştiu foarte bine cum sunt campaniile electorale şi cine sunt în general politicienii cu bune şi cu rele.

La Şiria, nu pot decât să îl felicit pe primarul Valentin Bot şi consilierii locali pentru votul obţinut şi să le doresc mult succes în noul mandat. Doamne ajută!

Daniel Albu

print